Ingezonden persbericht

Vertrouwde Peijnenburg ontbijtkoek na ruim 125 jaar vernieuwd

· 91% van Nederlanders vindt de nieuwe Peijnenburg ontbijtkoek mals
· Nieuwe ontbijtkoek smaakt alsof hij nét uit de bakkerij komt
· Langzamer bakken is het geheim van malse koek

Geldrop, 13 september 2010 - Meer dan driekwart van de Nederlanders eet ontbijtkoek. Zij vindt de oer-Hollandse koek lekker bij het ontbijt of als verantwoord tussendoortje. Nederlanders vinden ontbijtkoek het lekkerst als deze vers en mals is. Daarom hebben de bakkers van Koninklijke Peijnenburg de afgelopen jaren nagedacht hoe zij de Peijnenburg ontbijtkoek nog verser en malser kunnen maken. Zij kwamen erachter dat zij met een verbeterd recept en een langzamer bakproces, een malsere en daarmee lekkerdere koek kunnen bakken. En dat proef je. De nieuwe ontbijtkoek van Peijnenburg wordt door 91 procent van de Nederlanders beoordeeld als mals tot zeer mals. Overigens is de smaak van de koek gelijk gebleven. Want die mag niet veranderen, vindt de Nederlander.


Het heeft de bakkers van Koninklijke Peijnenburg heel wat hoofdbrekens gekost om de ontbijtkoek malser te maken. Met veel zorg en aandacht is het hen toch gelukt om een koek te bakken die smaakt alsof hij net uit de bakkerij komt. "Het geheim van de vernieuwde koek is een nóg zorgvuldigere selectie van de ingrediënten en het langzame bakproces. Want we laten het deeg nu langer rusten en bakken de koek langzamer," zegt Mark Claassen, één van de bakkers van Koninklijke Peijnenburg. "Zo krijgt de ontbijtkoek de tijd om lekker mals te worden. En wie niet gelooft dat de koek echt malser en lekkerder is geworden, raad ik aan om onze nieuwe ontbijtkoek gewoon te proberen. Dan kunnen zij zelf het verschil proeven."

Ochtenddip
Nederlanders eten veel ontbijtkoek. Met elkaar eten we jaarlijks ruim 100 miljoen ontbijtkoeken weg. Overigens niet alleen tijdens het ontbijt. Met name rond elf uur 's ochtends is een plak ontbijtkoek populair. Het geeft net dat beetje natuurlijke energie om de lekkere trek tot aan de lunch op een verantwoorde manier te stillen. Want ontbijtkoek is vetarm, een bron van vezels en bevat per plak ongeveer 75 calorieën.

Ben je benieuwd naar de vernieuwde Peijnenburg ontbijtkoek? Vanaf half september ligt de koek in de supermarkt.


Bron: Voedingscentrum


Over Koninklijke Peijnenburg B.V.

Koninklijke Peijnenburg B.V. produceert sinds 1883 ontbijtkoek, een traditioneel Nederlands product dat van nature vetarm en een bron van vezels is en geen kleurstoffen bevat. Dit verantwoorde tussendoortje wordt vooral in Nederland, België en delen van Frankrijk gegeten. Koninklijke Peijnenburg maakt onderdeel uit van Lotus Bakeries. Voor meer informatie: www.peijnenburg.nl en www.lotusbakeries.com