Basisschool Dynamiek in Terborg wint Pimp mijn Plein prijs

donderdag 9 september 2010

Op 14 september 2010 ontvangt Basisschool Dynamiek uit Terborg tijdens een beweeglijke uitreiking de Pimp mijn Plein prijs. De school bedacht de leukste spellen voor de Pimp mijn Plein prijsvraag. In november 2009 heeft Jump, het jeugdfonds van de Hartstichting, basisscholen opgeroepen samen met de leerlingen een hartenspel te bedenken voor op het speelplein. Basisschool Dynamiek wint daarmee het interactieve beweegspel de Audionetic.

Spel van Basisschool Dynamiek
De leerlingen van Basisschool Dynamiek hebben een ludieke invulling gegeven door meerdere spellen te bedenken bij tien hartvormige pleinstickers. De inzending van deze Basisschool is creatief en alle midden- en bovenbouwgroepen op de basisschool kunnen de spellen spelen.

Beweegdag
Het winnen van de Pimp mijn Plein prijs is voor Basisschool Dynamiek aanleiding om deze dag in het teken te stellen van beweging en gezonde voeding. Zo krijgen de leerlingen een workshop gezonde traktatie en spelen een interactief vragenspel over gezondheid.

Over Jump
Met de Pimp mijn Plein actie streeft Jump (opent in een nieuw venster) een van haar doelen na. Jump zet zich in voor de gezondheid van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar, met en zonder hartafwijking. Jump wil hen bewust maken van hun hart, ze verleiden om met en voor hun hart te leven. Want, hoe gezonder kinderen en jongeren nu leven, hoe kleiner de kans dat ze later een hart of vaatziekte krijgen. Jump organiseert deze actie in samenwerking met de partners Nijha en Van Zijl, leveranciers van gecertificeerde speeltoestellen en sport- en spelmaterialen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Nederlandse Hartstichting via 06 - 23 89 57 52 of pers@hartstichting.nl