Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 09.50 uur

Utrecht, 14-09-2010

Getuigenoproep

UTRECHT Donderdagmiddag 9 september is een 27-jarige man uit Bilthoven zwaar mishandeld. Er zijn twee verdachten aangehouden en de politie is nog opzoek naar getuigen.

Rond 12.30 uur liep het slachtoffer vlakbij winkelcentrum de Gaard toen hij werd aangesproken door een man. De man riep beledigende dingen naar het slachtoffer waarop deze hem vroeg normaal te doen. Hierna werd de 27-jarige man achtervolgd tot achter een flat in de omgeving van het Kouwerplantsoen, hier werd hij door de man en een andere jongen in elkaar geslagen. Na de mishandeling kwam het slachtoffer tot de ontdekking dat zijn portemonnee was verdwenen, hierop is hij achter de twee verdachten aangerend, deze waren hier niet van gediend en hebben het slachtoffer op de grond gegooid en weer in elkaar geslagen. Naar aanleiding van de mishandeling hield de politie twee verdachten aan, een 15-jarige jongen uit Utrecht en een 26-jarige man uit Utrecht. Beide zijn inverzekeringgesteld voor verder onderzoek.

Om een goed beeld te krijgen van wat er werkelijk is gebeurd is de politie nog op zoek naar getuigen. Met tips kunt u terecht op 0900 88 44 district Utrecht stad, u kunt ook een anonieme melding doen op 0800 7000.

Heling

UTRECHT Maandagmiddag 13 september heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van heling.

Rond 16.00 uur kreeg de politie een tip dat er twee verdachte mannen op een bankje zouden zitten. Ter plaatse troffen agenten twee mannen van 32 en 26 jaar (woonplaats onbekend) aan die bezig waren een weaver van een leren jas te halen. De agenten hebben de mannen aangehouden op verdenking van heling of diefstal. Zij zitten nog vast in afwachting van het verdere onderzoek.

Verstoring openbare orde

UTRECHT Maandag middag 13 september heeft de politie een man aangehouden nadat deze verschillende voorbijgangers lastig had gevallen.

Rond 18.00 uur kreeg de politie een melding van een vermoedelijk dronken man die met een schep voor een winkel stond te zwaaien. De 29-jarige man uit Utrecht melde ook een vuurwapen bij zich te hebben. De politie is ter plaatse gegaan en heeft de man aangehouden, hij bleek onder invloed te zijn van drank en drugs. Er is een proces verbaal tegen de man opgemaakt.