Politie Drenthe

Dinsdag 14 september 2010

Provincie Drenthe, 14-09-2010

Bureau Weiersstraat in gebruik

ASSEN - Op donderdag 23 september wordt het nieuwe politiebureau aan de Weiersstraat 83 in Assen in gebruik genomen. Vanaf die dag is de politie weer terug in het centrum van Assen.

In het bureau zijn ongeveer zeventig medewerkers gehuisvest, zoals het wijksecretariaat, de wijk- en jeugdagenten, de 24-uurs noodhulp en de leiding van de basiseenheid Assen.

Tijdens de bouwperiode werkte de basiseenheid vanuit het bureau aan de Balkengracht in Assen.

Met het in gebruik nemen van het nieuwe bureau kunnen de inwoners van Assen voor politiezaken weer terecht aan de Weiersstraat.

Het bureau aan de Weiersstraat is voor publiek geopend
* maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur
* vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur

* zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

Politie controleert in verkeer

A28 Agenten hebben maandag een snelheidscontrole gehouden op de A28. Er is gecontroleerd bij hectometerpaal 168.0 in de richting van Groningen. Er zijn 730 processen-verbaal uitgeschreven voor bestuurders die te hard hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid was 167 km/uur. Bovendien is er gecontroleerd bij hectometerpaal 165.2 in de richting van Zwolle. In totaal reden 544 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 165 km/uur.

Huiselijk geweld

ASSEN De politie heeft maandagavond een 47-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 26-jarige vriendin uit Assen. De man is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed
EMMEN Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 41-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Nijbracht. Deze bestuurder van een personenauto bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies 490 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie onderzoekt inbraak
MEPPEL In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een garage aan de Korenbloem. De garage staat vast aan de woning. De bewoonster werd wakker en betrapte de insluiper. De dader ging er vandoor. Er bleek niets te zijn weggenomen. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. Mocht u getuige zijn van een inbraak en u heeft direct politie nodig, dan kunt u bellen via 112.

Winkeldiefstal

COEVORDEN De politie heeft maandagmiddag een 70-jarige inwoner aangehouden op verdenking van winkeldiefstal uit een winkel aan de Printer in Coevorden. De verdachte werd door een bezoeker van de winkel aangesproken op het meenemen van diverse artikelen zonder te betalen. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau en heeft de 70-jarige verhoord. De man is met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Zonder helm op bromfiets

HOOGEVEEN De politie heeft maandagavond op de Griendtsveenweg in Hoogeveen een 55-jarige bromfietser (woonplaats onbekend) aangehouden. De man reed zonder helm en rijbewijs op zijn brommer. Hiervoor ontving hij een proces-verbaal. Daarnaast bleek dat de man nog een geldboete en een openstaande vonnis, voor diverse verkeersovertredingen, had uitstaan. Hierop is de man aangehouden en overbracht naar het bureau aan de Balkengracht.

Te hard rijden

BEILEN Een 65-jarige man uit Hijken is maandagmorgen aangehouden wegens te hard rijden. Hij reed in zijn auto op de Sportlaan met hoge snelheid. Op het punt waar hooguit 30 km/uur is toegestaan (in verband met wegwerkzaamheden), reed hij 110 km/uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.