Gemeente Zijpe


Feestelijke opening van het vernieuwde dorpshuis De Uijtkijk in Sint Maartensbrug massaal bezocht
opening dorpshuis te Sint Maartensbrug

Afgelopen zaterdag vond onder grote publieke belangstelling de feestelijke opening plaats van het vernieuwde dorpshuis annex dorpsservicepunt âDe Uijtkijkâ. De voorzitter van het dorpshuis Simon Wit kon met genoegen terugzien op een grootse openingsmanifestatie die duidelijk maakt hoezeer het dorpshuis bezit is van het dorp.

Piet Morsch, wethouder van de gemeente Zijpe, memoreerde in zijn toespraak dat de plannen in een stroomversnelling raakte toen ook de provincie bereid was het project te subsidiëren. Hij bedankte iedereen die had bijgedragen aan het welslagen van het project, zoals de aannemer, architect, het dorpshuisbestuur, het personeel en de vele vrijwilligers. Voor de officiële openingshandeling kreeg Piet Morsch assistentie van wethouder Ben Blonk. Zij onthulden het kunstwerk dat een prominente plaats heeft bij de entree van het dorpshuis.

Een dorpshuis is het allang niet meer, het ontwikkelt zich steeds meer tot een dorpsservicepunt.
Er zijn plannen om in de nabije toekomst tezamen met een groep vrijwilligers een dorpswinkeltje op te zetten en andere activiteiten in het dorpservicepunt te organiseren; deze plannen moeten nog wel door de gemeente worden goedgekeurd.
Diverse maatschappelijke organisaties kunnen er terecht voor het geven van cursussen of het organiseren van activiteiten voor ouderen, daarnaast is er ook bloedprikken en worden er lessen muzikale vorming voor de kinderen van de basisschool gegeven. De sportzaal kan in een handomdraai omgebouwd worden tot een evenementenzaal. Ook dat heeft het publiek afgelopen zaterdag kunnen zien: naast demonstraties door de gymnastiekvereniging, waren er ook optredens van de Accordeonvereniging âDe Wisselvalligheidâ en het Smartlappenkoor âDe Klantentappersâ. Buiten was er een gezellige markt en de dag werd afgesloten met een feestelijke barbecue voor alle inwoners.
Â