Watersportverbond - KNWV

Dennis Littel Nederlands kampioen windsurf

dinsdag 14 september 2010

Op 11 en 12 september waren de Nederlands Kampioenschappen Windsurf in de disciplines Formula Windsurfing en Slalom. Er werd gesurft op het Lauwersmeer bij Oostmahorn. Dennis Littel won na een spannende weekend de wimpel.

Voor de Slalom was dit weekeinde te weinig wind. De Formula Windsurfing kon gelukkig wel door gaan. Bij Slalom wordt er bij veel wind een downwind baan gevaren, Formula Windsurfing gebeurt bij wat minder wind op een driehoeksbaan.

De grote favoriet
Dennis Littel was de grote favoriet van dit jaar. Hij domineerde veel van de voorgaande wedstrijden. Dit weekend was dat anders. Op zaterdag werd de eerste wedstrijd gewonnen door voormalig kernploeglid Casper Bouman. Klaas Sybrand Jissink en Dirk Doppenberg wisten ook een wedstrijd te winnen. De overige twee wedstrijden waren voor Littel.Â

Bouman
In de Formula Windsurfing werd dit seizoen veel verwacht van
oud-olympisch surfer Casper Bouman. Deze verwachting heeft hij niet waar gemaakt, hoewel die bij vlagen zijn sterkte liet zien. Bouman kreeg te maken met een hardnekkige blessure en dat stond een goede eindklassering in de weg.

Nederlands Kampioenen
Op zondag kon er slechts één wedstrijd worden gesurft door te weinig wind. Deze wedstrijd werd gewonnen door Teade de Jong. Routinier Adri Keet en Dirk Doppenberg konden Littel niet meer van de titel afhouden. Bij de jeugd werd Jordy Vonk Nederlands Kampioen Formula Windsurfing.

Ook in de discipline Slalom was Littel onverslaanbaar. Alleen op het evenement in Hoorn was voldoende wind voor een goede Slalom. Met Worldcup windsurfer Peter Volwater, die daar ook meevoer, had Littel wel een tegenstander van formaat. Ook hier werd Jordy Vonk Nederlands Kampioen bij de jeugd.

NK Windsurf Wave
Op het programma staat nu nog het Yogho!Yogho! NK Windsurf Wave. Dit event wordt op afroep gehouden in Scheveningen meer informatie over dit NK: Inschrijving NK Windsurf Wave geopend

Eindklassement:
Formula Windsurfing

1. Dennis Littel

2. Dirk Doppenberg

3. Adri Keet

1e jeugd: Jordy Vonk

Slalom:

1. Dennis Littel

2. Peter Volwater

3. Dirk Doppenberg

1e jeugd: Jordy Vonk