Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 14 september 2010

College van B&W stelt plan Kop van de Parkweg vast

Door: afdeling Communicatie - Judith Wind

Het college heeft het stedebouwkundig- en beeldkwaliteitsplan voor de Kop van de Parkweg vastgesteld op 14 september 2010. Het plan wordt nu ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Ontwerp Kop van de Parkweg

Ontwerp Kop van de Parkweg

- Klik voor hoge resolutie -

Het plan voor de Kop van de Parkweg werd al eerder op 25 mei door het college vrijgegeven voor inspraak. Daarna lag het van 3 juni t/m 30 juni 2010 ter inzage. De inloopbijeenkomst voor omwonenden en belanghebbenden bood mogelijkheid om het plan nader te bekijken en erover uit te wisselen met medewerkers van de gemeente. Op basis van onder andere de inspraakreacties is het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitplan uiteindelijk op een aantal onderdelen aangepast en aangeboden aan B&W.

Het doel van het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan is om de ruimtelijke en stedenbouwkundige kaders voor de verdere planuitwerking van de Kop van de Parkweg vast te leggen. Uitgangspunt is dat de Kop van de Parkweg weer aantrekkelijk moet worden! Het plan is tot stand gekomen in actieve afstemming met bewoners en ondernemers, vertegenwoordigd in het Wijkoverleg Ede-Zuid (buurtvereniging Oranjepark en ondernemersvereniging Ede-Zuid). Door de omwonenden en ondernemers vroegtijdig te betrekken was het mogelijk om goede ideeën uit de buurt direct mee te nemen in de planvorming. Dat heeft een positief effect gehad op de kwaliteit van het plan.

Na vaststelling van het stedebouwkundig- en beeldkwaliteitsplan door de gemeenteraad wordt de bestemmingsplanprocedure opgestart. Het bestemmingsplan legt de definitieve bebouwingsmogelijkheden en de bestemmingen van gronden en gebouwen vast. De start van de bouw van de eerste fase staat gepland in 2012.