Gemeente Rotterdam

ruim een ton aan gemeentegeld geïnd met anpr

Gemeentebelastingen Rotterdam regelmatig actief in omliggende gemeenten

14 september 2010 | Gemeentebelastingen Rotterdam | persbericht

Op vrijdag 3 september 2010 deed Gemeentebelastingen Rotterdam mee aan een ANPR-actie op initiatief van de politie Rijnmond en in samenwerking met de Rijksbelastingdienst en de Douane.
Scanbus

Scanbus die ingezet kan worden bij ANPR-acties.

Bij sportpark De Schenkel in Capelle aan den IJssel vond een controle op langsrijdende voertuigen plaats door de scanbus met automatische kentekenplaatherkenning (ANPR). De politie hield in totaal zo'n kleine honderd voertuigen aan, ruim 20 hiervan hadden openstaande kosten bij Gemeentebelastingen Rotterdam. In 2010 inde Gemeentebelastingen tijdens dit soort acties direct al ruim een ton aan achterstallige betalingen. Dit bedrag loopt nog verder op aangezien er op de avond van de acties ook auto's geklemd en afgevoerd worden en belastingschuldigen alsnog op een later tijdstip betalen.

Gemeentebelastingen Rotterdam neemt steeds vaker ook deel aan acties in de randgemeenten van Rotterdam. In totaal sluit Gemeentebelastingen verschillende keren per maand aan bij ANPR-acties van de politie in Rotterdam en aangrenzende gemeenten. De kans is dus aanzienlijk dat wanbetalers vroeg of laat in een fuik rijden.