Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

MS. Watervlo meert aan in de gemeente Leidschendam-Voorburg

MS. Watervlo 14 september 2010 - Ieder jaar wordt voor het basisonderwijs in de gemeente Leidschendam-Voorburg, een nieuw Natuur en Milieu Educatiejaarprogramma ontwikkeld en samengesteld. Het NME-jaarprogramma bestaat uit diverse producten zoals: leskisten, excursieprogramma, materiaalzendingen, viering Boomfeestdag. Daarnaast zijn er regelmatig extra activiteiten en projecten.

Ook dit schooljaar zijn er een aantal extra activiteiten aan het NME-jaarprogramma gekoppeld. Zo meert de MS. Watervlo weer aan in de gemeente Leidschendam-Voorburg van 13 tot en met 19 september. Het watereducatieschip wordt in die week ingezet tijdens schooltijden voor leerlingen uit diverse groepen van het basisonderwijs. Op de woensdagmiddag komen de deelnemers van B4Kids (naschoolsopvang ) op bezoek.

In het weekend van de Vlietdagen (18 en 19 september) kan iedereen die geĂŻnteresseerd is een bezoek aan het schip brengen om kennis te nemen van de inhoud en voortgang van het gemeentelijk waterplan. Naast informatie over het gemeentelijk waterplan is op de boot van alles te vernemen over watermanagement in ons waterrijke landje! Meer informatie over de MS. Watervlo kunt u vinden op www.watervlo.eu

Een ander extra activiteit die dit jaar aan de scholen wordt aangeboden is Sarah's Wereld. Sarah's Wereld is een fantasierijk spel over duurzaam leven. Het spel is voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Het is ontwikkeld door het Duitse Wuppertal Instituut. Op speelse en kindvriendelijke wijze schetst het spel een beeld van de wereldwijde milieuproblematiek, de oorzaken en het handelingsperspectief.
In samenwerking tussen Stichting Milieu Dichterbij en de gemeente Leidschendam-Voorburg is een subsidie vanuit het KICI-fonds verkregen waarmee tien groepen van het basisonderwijs deel kunnen nemen aan dit project. Medewerkers van Stichting Milieu Dichtbij voeren dit programma tijdens een ochtend uit! Meer informatie over dit programma vindt u op www.sarahswereld.nl

Meer informatie over het gemeentelijk Natuur en Milieu Educatiejaarprogramma kunt u vinden
op www.leidschendam-voorburg.nl/milieu en dan Natuur en Milieueducatie.