Politie Rotterdam Rijnmond

STRAATROOF

POLITIE ONDERZOEKT STRAATROOF

Datum publicatie: 14-09-2010 15:11

VLAARDINGEN - De politie onderzoekt een straatroof die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond aan de Achterlangs. Een 44-jarige man raakte daarbij zwaargewond.

Maandag tegen middernacht belde een 44-jarige Vlaardinger de politie om te melden dat hij net was beroofd. Agenten gingen naar het woonadres van de man en troffen hem zwaargewond aan.

Het slachtoffer verklaarde dat hij over de Achterlangs (het pad achter de Zwaluwelaan) fietste, toen hij door twee mannen van zijn fiets werd getrokken. Zijn belagers sloegen hem op zijn hoofd, vermoedelijk met een vuurwapen. Daarna gingen de twee er met de tas van het slachtoffer vandoor. De man wist op eigen kracht thuis te komen en belde daar de politie.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis. Daar bleek dat hij een schedelbasisfractuur heeft opgelopen.

Getuigenoproep
De twee verdachten zijn vermoedelijk van Oost-Europese afkomst. De politie is direct een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien maandagavond tussen half twaalf en twaalf uur? Of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek, neemt u dan contact op met politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, via M. (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.