Dienstenbond CNV

Nieuws

14 september 2010

Fiducia geeft CNV Dienstenbond gelijk

Naar aanleiding van de berichtgeving van CNV Dienstenbond heeft beveiligingsbedrijf Fiducia in een brief (zie bijlage) gereageerd. Er zullen nooit meer verzoeken voor verstrekking van medicijnen aan AMA's (minderjarige asielzoekers) bij de beveiligers worden neergelegd en ook zal er voortaan altijd `s nachts een mentor van Jade Zorggroep aanwezig zijn voor de AMA's. De beveiligers kunnen daarmee weer doen waarvoor ze zijn opgeleid: beveiligen en de begeleiding van AMA's wordt weer volledig daar gelegd waar die thuis hoort: bij de COA c.q. Jade Zorggroep. Over de inroostering is er nog wel een verschil van mening.

De eisen waren:

- Inroostering en betaling conform cao.

- Onmiddellijke intrekking van de richtlijn dat er medicijnen verstrekt moeten worden aan AMA's.

- Onmiddellijk zorg dragen dat er naast de beveiligers gedurende de nacht een mentor aanwezig is.

Fiducia verschilt nog met ons van mening over de inroostering. De roosters laten zien dat werknemers voor elke dienst op 10,5 uur worden ingeroosterd. Dit kan volgens de cao niet. Fiducia beroept zich op de bepaling over overuren. Echter dit mag alleen in onvoorziene en incidentele gevallen. Niet structureel.(art 28 cao) zoals de roosters overduidelijk laten zien.

Er zal binnenkort nog een afspraak volgen met de directeur van het bedrijf over de inroostering en wij zullen ook de behandeling van klokkenluiders aan de orde stellen.

Heeft u vragen en of opmerkingen over dit bericht, dan kunt u mailen naar r.mol@remove-this.cnvdibo.nl of bellen met 0512-583440.