Rijksgebouwendienst


Monumentendag: 10.000 bezoekers Ridderzaal

dinsdag, 14 september 2010

Met Prinsjesdag in het vizier staat de Ridderzaal volop in de belangstelling bij het publiek. Tijdens de Open Monumentendag afgelopen weekend kwamen meer dan 10.000 bezoekers een kijkje nemen in de bijzondere zaal met de troon.

Sinds 1904 doet de Ridderzaal op de derde dinsdag van september dienst voor de jaarlijkse opening van het parlementair jaar in een gezamenlijk vergadering van de leden van de Staten-Generaal. De Ridderzaal is uniek in Nederland. Het gebouw is van groot belang in de presentatie van Nederland, omdat het onderdeel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis.

Grondige renovatie
Het is een rijksmonument dat zijn oorsprong in de dertiende eeuw heeft. Het is van belang dit monument te behouden voor de toekomst. Daarom heeft de Rijksgebouwendienst in 2006 een grondige renovatie uitgevoerd en daarmee is de Ridderzaal in ere hersteld.

Rondleidingen
Gedurende het jaar hebben bezoekers en toeristen toegang tot de Ridderzaal via rondleidingen van het Bezoekerscentrum Binnenhof. Een brochure over het behoud van dit unieke erfgoed is op te vragen bij de Rgd Infofoon, tel 0800- 899 11 03.

---