Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 14-09-2010

Man aangehouden voor bedreigen ex en overtreden huisverbod

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdagochtend een 30-jarige man uit Halsteren aan voor het bedreigen van zijn ex-vriendin. De 27-jarige vrouw uit Bergen op Zoom deed aangifte bij de politie van de
bedreiging. De man reed dinsdagochtend langs in een auto en bedreigde de vrouw ook via de telefoon. De man was al enkele malen eerder opgepakt voor hetzelfde feit en had inmiddels een straatverbod. Dit zou hij hebben genegeerd door de vrouw op te zoeken op haar verblijfadres. De politie hield na enig onderzoek de man aan op een parkeerplaats langs de Antwerpseweg, waar men zijn auto zag staan. De man is ingesloten voor verhoor en verder onderzoek.

Politie houdt man aan voor mishandeling familielid

ROOSENDAAL: De politie hield maandagmiddag een 20-jarige man aan voor bedreiging en mishandeling van een familielid. Het slachtoffer, een 41-jarige vrouw uit Roosendaal, deed aangifte bij de politie. Ze verklaarde die middag in de stad een familielid te zijn tegengekomen die zij geld had geleend. De vrouw zou dit geld terug hebben gevraagd, waarna een ruzie ontstond en zij werd bedreigd. Ze alarmeerde familie en ging terug naar haar woning in de Gerard Doustraat. Daar kwam het familielid wederom de confrontatie opzoeken. Hij zou haar in de woning zowel verbaal als met een mes hebben bedreigd. Ook zou de aangeefster hierbij zijn geslagen en geschopt. De vrouw liep licht letsel op door de mishandelingen.
De politie hield de verdachte, met onbekende woon of verblijfplaats, aan bij de woning van het slachtoffer. Hij is in verzekering gesteld voor verhoor en verder onderzoek.

16-jarige betrapt op autorijden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield maandagmiddag op de Populierlaan een 16-jarige inwoner van Bergen op Zoom aan voor rijden zonder rijbewijs. De jongen verklaarde dat hij de auto van zijn zus zonder haar medeweten had weggenomen. De jongen is na verhoor met bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs en rijden met kapotte buitenspiegels

Inzittenden gestolen auto aangehouden

FIJNAART: De politie hield maandagmiddag drie personen aan in een gestolen voertuig. De politie zag het voertuig rijden in de
Torenvalkstraat. De auto werd in beslag genomen en de inzittenden, een 19-jarige man en een 17-jarige man met onbekende woonplaats en een 20-jarige man uit Antwerpen zijn aangehouden voor heling. Ze zijn in verzekering gesteld en verhoord. De agenten hebben contact opgenomen met de Belgische collega's voor het afhandelen van het onderzoek.

Politie treft hennepkwekerij aan in caravan

BERGEN OP ZOOM: De politie ontdekte maandag bij het innen van een boete bij een bewoner van een caravan aan de Bergsebaan een hennepkwekerij. De agenten roken een henneplucht en troffen in de caravan een kwekerij met 20 potten aan en apparatuur aan. Planten werden niet meer
aangetroffen. De kwekerij is geruimd. De 49-jarige bewoner van de caravan is aangehouden en verklaarde dat er 21 hennepplanten in de kwekerij hadden gestaan. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

ROOSENDAAL: De politie hield een 44-jarige Roosendaler aan voor bedreiging. De 31-jarige gedupeerde, bewoonster van de Elisadonk, deed aangifte tegen de man, nadat hij haar begin september ernstig
bedreigde. De partijen zouden al 2 jaar met elkaar overhoop liggen. De politie stelde een onderzoek in een hoorde meerdere getuigen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Chauffeur gewond na scharen vrachtwagen

MOERDIJK: Maandagavond schaarde een vrachtwagen met opleggen op de A59 op het knooppunt Zonzeel. De 29-jarige chauffeur uit Heesch raakte tijden het plaatsen van zijn telefoon in een carkit de macht over het stuur kwijt, waardoor de achterzijde van de vrachtwagen met oplegger schaarde. De chauffeur, die erg geschrokken was door het ongeval, had pijnlijke plekken en enkele snij- en schaafwonden. Hij is per ambulance overgebracht naar het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Door het ongeval raakte meerdere bomen, de vangrail en het wegdek beschadigd. Rijkswaterstaat werd in kennis gesteld voor herstel van het wegdek.
Door de bergingswerkzaamheden was de weg tot 23.00 uur afgesloten.

Man aangehouden na aangifte door ex-vriendin

HOOGERHEIDE: De politie hield maandagochtend op het politiebureau aan de Bovendonk in Roosendaal een 18-jarige inwoner van Hoogerheide aan voor vernieling, bedreiging, diefstal en mishandeling. De strafbare feiten zouden zich verspreid over de afgelopen 8 maanden hebben voorgedaan, aldus de 20-jarige aangeefster uit Hoogerheide. De aangeefster is een ex-vriendin van de verdachte. De verdachte meldde zich op verzoek van de politie op het bureau waarna hij is aangehouden en in verzekering gesteld is voor verder onderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 14-09-2010 16:30 | © Regio Midden en West Brabant |