Provincie Utrecht

Lancering meldpunt voor handhavers

Vandaag lanceert de provincie Utrecht het ketenmeldpunt voor handhavers en toezichthouders. Er is nu één telefoonnummer en één e-mailadres waarop handhavers en toezichthouders waarnemingen buiten hun eigen toezichtsgebied kunnen melden.

Risico's van milieugevaarlijke stoffen houden niet op bij een gemeentegrens of het hek van een tijdelijke opslag. Juist wanneer stoffen van de ene naar de andere plek gaan, en het toezicht dus van de ene naar de andere instantie, is de kans op overtredingen in de keten het grootst. Reden voor de provincie om een meldpunt voor toezichthouders en handhavers in het leven te roepen.

Succes maken van ketentoezicht
Om het toezicht binnen de keten tot een succes te maken kunnen handhavers en toezichthouders hun ogen en oren extra goed de kost geven en aanwijzingen buiten hun toezichtsgebied melden via het meldpunt: 030-258 3800 of ketenmeldpunt@provincie-utrecht.nl

Handhavingsestafetteweek
De lancering van het meldpunt vond plaats tijdens de handhavingsestafette die van 13 tot en met 17 september plaatsvindt in de provincie Utrecht. Deze week werkt een groot aantal handhavende instanties zoals gemeenten, milieudiensten, waterschappen, verschillende politiediensten en inspectiediensten intensief samen. Ze voeren gezamenlijk diverse controles uit om tot een nog betere samenwerking te komen en kennis te delen. Deze samenwerking leidt uiteindelijk ook tot een verminderde toezichtslast voor bedrijven.

Meer informatie?
Uitgebreide informatie over ketentoezicht op deze website.

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11