Gemeente Bronckhorst
---


Informatiemarkt voor mantelzorgers op 14 september in Hengelo

Wie voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind (of ander familielid), vriend of kennis zorgt, bijvoorbeeld door regelmatig de boodschappen te doen, schoon te maken of iemand te begeleiden naar bepaalde activiteiten, omdat deze dat zelf niet (meer) kan, is een mantelzorger. Mantelzorg is een hele belangrijke vorm van zorg en een grote steun voor degene die de hulp krijgt. Er zijn verschillende manieren om mantelzorgers bij hun werk te ondersteunen. Om hieraan bekendheid te geven, organiseren de gemeente Bronckhorst en de Vrijwillige intensieve thuiszorg (VIT) Oost-Gelderland op 14 september a.s. een speciale informatiemarkt voor mantelzorgers. Naast een kraam van beide organisatoren zijn onder andere GG-Net, MEE, vrijwilligers- en thuiszorgorganisaties uitgenodigd om te laten zien op welke wijze zij mantelzorgers kunnen bijstaan. Bijvoorbeeld met cursussen, leuke contactbijeenkomsten met andere mantelzorgers, informatie over ziektebeelden en handige hulpmiddelen.

Wij nodigen alle Bronckhorster mantelzorgers van harte uit om deze dag met ons te beleven. De markt is op 14 september in partycentrum Langeler in Hengelo (Gld) van 13.30-16.00 uur. Vanaf 13.30 uur is er ontvangst met een drankje. Wethouder Josephine Steffens van de gemeente opent vervolgens de middag. Onder de aanwezigen worden drie Iris-cheques van E 100,- verloot, omdat wij het werk van mantelzorgers zo waarderen. Natuurlijk is de toegang gratis. Naast deze markt start de gemeente vanaf 14 september ook een publiciteitscampagne over mantelzorg.

Mantelzorgers die vervangende zorg voor hun naaste nodig hebben om aanwezig te kunnen zijn bij de informatiemarkt kunnen contact opnemen met VIT Oost-Gelderland, via tel. (0573) 43 84 00.

Hengelo (Gld), 23 augustus 2010




Gemeente Bronckhorst