Gemeente Bronckhorst

Nieuwbouw scholen Hengelo (Gld) aan Rozenstraat in 2012 afgerond

De besturen van de Hengelose Rozengaardsweideschool en Piersonschool en de gemeente Bronckhorst streven ernaar om in 2012 de nieuwbouw gereed te hebben van twee nieuwe scholen onder een dak aan de Rozenstraat/Leliestraat. De afgelopen periode is gezamenlijk gewerkt aan de uitgangspunten voor de nieuwbouw. Uit onderzoek is gebleken dat het goed mogelijk is een nieuwe school op deze locatie te realiseren. De verkeersstructuur geeft voldoende ruimte voor het functioneren van twee scholen en het toekomstig parkeren kan op en rondom de locatie worden opgelost.

Dit najaar zal de selectie van de architecten plaatsvinden. De opdracht voor de architect kan als volgt worden samengevat: 'Een functioneel, onderhoudsarm en flexibel schoolgebouw met behoud van ieders onderwijskundige aspecten'. Aangezien de bouw van de nieuwe scholen binnen het bestemmingsplan past, verwacht de gemeente in het voorjaar 2011 een bouwvergunning af te kunnen geven. Voor de zomer 2011 kan dan worden gestart met de bouwwerkzaamheden, zodat de kinderen in 2012 gebruik kunnen maken van het nieuwe moderne schoolgebouw. Dit najaar neemt de gemeenteraad van Bronckhorst een besluit over het integraal huisvestingsplan onderwijs 2010. Hierin is de financiering van de bouw van de scholen opgenomen.

Klankbordgroep
Omwonenden zijn in april 2010 geïnformeerd over de ontwikkeling. Een vertegenwoordiging van de buurt heeft zitting in een klankbordgroep. Hierin is ook Dorpsbelang Hengelo vertegenwoordigd. Het voorlopig ontwerp wordt in november 2010 gepresenteerd. Op dat moment organiseert de gemeente een algemene informatiebijeenkomst voor de buurt. De omwonenden mogen meedenken over de inpassing van de school in de omgeving. Ouders kunnen via de medezeggenschapsraden van de scholen meedenken.

Gymzaal
De gymzaal op het terrein van de Rozengaardsweideschool zal begin 2011 worden gesloopt. Dit najaar maakt de gemeente afspraken met de gebruikers van de gymzaal over het gebruik van een andere locatie.


---
Hengelo, 14 september 2010

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Anna Hoekman, cluster Communicatie, tel. (0575) 75 04 68


---- --