Politie Amsterdam-Amstelland

Nieuwe informatie en vragen klikozaak Driemond

Klikozaak Driemond Het onderzoek naar een onbekende jonge vrouw, wier stoffelijk overschot in 1999 werd gevonden in een klikobak, die dreef in het riviertje de Gaasp bij Driemond, is in een nieuwe fase beland. Het team Review & Cold Case heeft nadere onderzoeksvragen en heeft daarom besloten meer informatie naar buiten te brengen. Deze is dinsdagavond 14 september gebracht in Opsporing Verzocht.

Aangetroffen goederen
Bij het lichaam van de vrouw zijn destijds ook de volgende goederen aangetroffen, die belangrijk kunnen zijn bij de identificatie van de vrouw. Zie foto's onderaan:


1) Een bijzonder label, dat zat vastgenaaid op een kledingstuk.


2) Negen zakken waspoeder. De politie vermoedt dat deze zakken niet voor huishoudelijk, maar voor industrieel gebruik zijn. De zakken, met een afmeting van 57 x 38,5 x 5 cm, lijken sterk op elkaar, maar zijn niet gelijk qua inhoud. De zakken lijken niet machinaal vervaardigd en gevuld. De zakken hebben aan de ene kant een stiknaad en zijn aan de andere kant dichtgesealed.


3) Enkele handdoekrollen van het merk `Tork', vermoedelijk ook voor industrieel gebruik.

Heeft u informatie?
Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met mensen die de gevonden artikelen herkennen en er meer over kunnen vertellen. Ook wil het team graag weten of iemand een verband ziet tussen de spullen of misschien een link kan leggen tussen de goederen en het slachtoffer. Het onderzoeksteam is te bereiken via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem, via 0800-7000.

Gereconstrueerd hoofd
De afgelopen anderhalve week hebben verschillende media uitgebreid aandacht besteed aan de cold case. Op 3 september werd de zaak besproken in Tros Vermist. In de tv-programma's Opsporing Verzocht en Ter Plaatse werd op 7 en 8 september voor het eerst het gereconstrueerde hoofd getoond van de onbekende jonge vrouw.

51 tips binnengekomen na media-aandacht
Het team Review & Cold Case van de politie Amsterdam-Amstelland heeft naar aanleiding van alle aandacht in de media inmiddels 51 tips gekregen, waaronder een aanzienlijk aantal bruikbare. Sindsdien houden zes extra experts zich bezig met de zaak.