Ingezonden persbericht


Witteveen+Bos steunt nieuw kwaliteitslabel constructeurs en ontwerpers

Op 14 september 2010 leggen ruim honderd registerconstructeurs en registerontwerpers voor de eerste keer de eed af voor het constructeursregister RC/RO. Hiervan is een kwart werkzaam bij Witteveen+Bos. Hiermee geeft Witteveen+Bos aan dat zij het kwaliteitslabel voor constructeurs en ontwerpers van harte ondersteunt. De beëdiging vindt plaats in de aula van de TU Delft.

Bij Witteveen+Bos werken ruim vijftig constructeurs. Witteveen+Bos streeft er naar om iedere constructeur die in aanmerking komt voor inschrijving de eed af te laten leggen. Met het ondertekenen van de beroepseed wordt het professioneel en integer handelen bekrachtigd.

Als een constructeur wil toetreden tot het Constructeursregister RC/RO dient deze aan de gestelde eisen op het gebied van kennis en werkervaring te voldoen. Alle vijftig constructeurs binnen Witteveen+Bos voldoen reeds aan de opleidingseisen en de helft voldoet tevens aan de eis van minimaal zes jaar ervaring op het gebied van construeren met staal en/of beton. De andere vijfentwintig constructeurs worden ingeschreven op het moment dat zij over de gestelde ervaringseis beschikken.

Op 14 september wordt tevens de eerste registerontwerper binnen Witteveen+Bos beëdigd. De eisen op het gebied van kennis en ervaring voor registerontwerpers zijn zwaarder en de toelatingsprocedure bevat tevens een assessment. Witteveen+Bos heeft er voor gekozen om eerst alle registerconstructeurs in te schrijven. De komende tijd worden meer registerontwerpers voorgedragen.

Het constructeursregister RC/RO is begin 2010 van start gegaan. Met het afleggen van de beroepseed verklaren registerconstructeurs en registerontwerpers dat:
1. werkzaamheden integer en zorgvuldig verricht worden.
2. binnen het kader van de beroepsuitoefening, de inzet voor de constructieve veiligheid met in achtneming van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de beroepsgroep naar beste oordeel en vermogen wordt gepleegd.
3. de grenzen van deskundigheid en verantwoordelijkheden worden erkend.
4. professionele kennis en vaardigheden ontwikkeld blijven worden.

De onderdelen van de af te leggen eed sluiten naadloos aan bij de voor Witteveen+Bos belangrijke waarden als integriteit, deskundigheid en onafhankelijkheid. Met beëdigde registerconstructeurs en registerontwerpers wordt opdrachtgevers van Witteveen+Bos een extra zekerheid geboden, dat zij te maken hebben met professionals die voldoende kennis en kunde in huis hebben om de constructieve veiligheid te waarborgen.

----