Gemeente Zijpe


Informatie bijeenkomst erfrecht


De ouderenadviseur van Zijpe organiseert voor de ouderen van Zijpe een informatiebijeenkomst over erfrecht. Het erfrecht is het afgelopen jaar veranderd en kan gevolgen hebben voor mensen met een eigen woning. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen in de gemeente Zijpe veelal een eigen woning bezitten.

Sommigen onder hen hebben vragen over het erfrecht, zoals; hoe zit het met het successierecht en hoe kan ik voorkomen dat wanneer een van de partners overlijd al moet gaan betalen? Of hoeveel kan ik schenken aan mijn kinderen? Of heeft het zin om de woning op naam van mijn kinderen te zetten? Allemaal vragen waar ouderen mee te maken krijgen. De heer de Jong, notaris in Zijpe kan hierop antwoord geven. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 14 september om 14.00 uur in het gemeentehuis van Zijpe.

Â

Graag vooraf aanmelden bij Wonen Plus Welzijn op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur: telefoon: 0224-272880. Voor verdere informatie kunt u bellen met Irene Ruijter, ouderenadviseur, telefoon: 0224-273140

Â