HITT



Persbericht

Apeldoorn, 14 september 2010

HITT scoort nieuwe opdrachten

HITT heeft een aankondiging van gunning gekregen voor de levering van een verkeersbegeleidingssysteem (A-SMGCS), voor de luchthaven van Xi'an in China. De luchthaven maakt een stormachtige groei door. Het aantal passagiers is sinds 2003 met gemiddeld 19 procent per jaar toegenomen tot 15,3 miljoen in 2009. Xi'an Airport behoort hiermee tot de acht grootste luchthavens in China.

HITT heeft daarnaast op de lokale markt een aantal lange termijn prestatiecontracten afgesloten. In lijn met haar strategie is HITT in dit segment van de markt een sterke positie aan het opbouwen.

De nieuwe opdrachten vertegenwoordigen een totale waarde van ca. EUR 6,5 miljoen.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingen in infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen en verkopen van beveiligingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2009 boekte HITT een omzet van EUR 32 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2009 werkten 161 personeelsleden bij HITT. HITT is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV sinds juni 1998.