Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 14 september 2010

Heeft de kastanjeboom bij kinderboerderij Rekerhout de X-factor?

Sinds 23 augustus vindt er in Alkmaar gedurende zes weken een bijzondere verkiezing plaats. Een boomverkiezing. Met de vraag ´Welke boom heeft de X-factor?´ doet de gemeente, in samenwerking met de landelijke Bomenstichting een oproep aan alle inwoners van Alkmaar om hun favoriete boom bekend te maken. Halverwege de verkiezingsperiode staat de kastanjeboom bij kinderboerderij Rekerhout bovenaan. Kan de boom deze plaats behouden tot het einde van de verkiezing?

Diversiteit aan boomsoorten

Wat opvalt is dat er een grote diversiteit aan boomsoorten genomineerd is. De genomineerden lopen uiteen van een reusachtige eeuwenoude plataan in De Hout tot aan een kleine jonge bijenboom. Maar ook schitterende treurwilgen, beuken en een vleugelnoot zijn bomen die voor de X-factor gaan. Dit is dan ook slechts een fractie van alle boomsoorten die in Alkmaar voorkomt. Alkmaar heeft dan ook ruim 45.000 bomen.

Kent u zelf nog een bijzondere boom, waarvan u vindt dat deze nog veel mooier is dan de kastanjeboom bij kinderboerderij Rekerhout? Nomineer deze dan via de website www.boomverkiezing.nl en voeg een mooie foto met motivatie toe, zodat meer mensen op uw favoriet stemmen. U kunt natuurlijk ook stemmen op reeds genomineerde bomen om deze hoger op de lijst te krijgen. Wie weet wordt uw favoriete boom wel uitgeroepen tot winnaar. Een winnaar, die aan het einde van de verkiezingsperiode op een bijzondere manier in het zonnetje wordt gezet.

U kunt nog stemmen tot 3 oktober!

Welke boom heeft de X-factor? Tot 3 oktober kunt u nog uw stem uitbrengen op www.boomverkiezing.nl.