Gemeente De Wolden



Persbericht









Zuidwolde, 14 september 2010





De Wolden streeft naar bevorderen kwaliteit bedrijventerrein

Bezoek bedrijventerrein in Zuidwolde.

Eind september start De Wolden met controles bij de zeventig bedrijven op het bedrijventerrein in Zuidwolde. De gemeente controleert de ondernemingen op de hoofdpunten bouwregelgeving en brandveiligheid, Wet milieubeheer en bestemmingsplannen. De doelstelling van deze actie is het naleven van regels en de kwaliteit van het bedrijventerrein te bevorderen. De gemeente brengt de bedrijven per brief op de hoogte.

Verantwoordelijk wethouder Jan ten Kate: "Het toezicht houdt vooral verband met veiligheid, overlast en het voorkomen van ongewenste situaties. Bedrijven behoren regels na te leven en als gemeente moeten we hierop zorgvuldig handhaven. We kiezen voor een integrale controle. Hierdoor kunnen onze medewerkers met één bezoek op alle beleidsvelden controleren. Dat is efficiënt voor zowel het bedrijf als de gemeente."

In 2006 heeft de gemeente het bedrijventerrein in Ruinerwold gecontroleerd en in 2008 stond Ruinen op de agenda. Ook hier koos de gemeente voor een integrale aanpak die door zowel bedrijven als gemeente als positief werd ervaren.




Gemeente De Wolden