Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 14 september 2010

Off Road volgens jury en publiek beste korte film DELTA Young Talent Award

Filmmakers Martijn Smits en Erwin van den Eshof winnen tijdens Film by the Sea

De korte comedy thriller Off Road van filmmakers Martijn Smits en Erwin van den Eshof is afgelopen weekend tijdens het internationale film festival Film by the Sea in Vlissingen in de prijzen gevallen. De zwarte komedie Off Road met Kenan Raven in de hoofdrol gaat over een paranoïde man die ruzie krijgt met zijn tomtom.

De film won zowel de DELTA Young Talent Award voor beste korte film als de publieksprijs tijdens de landelijke competitie voor filmmakers tussen de 14 en 35 jaar. Naast de Award mocht het duo 1000 euro in ontvangst nemen. De jury van de DELTA Young Talent Award bestaat uit Hugo Metsers, Monic Hendrickx, Pieter Verhoeff, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Thomas Acda. Filmmakers Martijn Smits en Erwin van den Eshof zijn beide verantwoordelijk voor scenario en regie.

"Volgens de jury is deze film een duidelijk verhaal met een begin, midden en een einde. Dat kan niet van alle films in de selectie worden gezegd en toont ook aan dat dit niet simpel is. De filmmakers leiden ons in een consequente en heldere stijl, naar een verrassend einde." aldus Hugo Metsers namens de jury. Bekijk het volledige juryrapport.

Martijn Smits (1975) studeerde in 2002 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarna heeft hij ervaring opgedaan als regieassistent bij tv-series en speelfilms (ondermeer Ja zuster Nee zuster, Floris). De afgelopen drie jaar heeft hij als zelfstandig regisseur een zeer gevarieerde portfolio opgebouwd.

Momenteel regisseert Smits vooral commercials en videoclips. Daarnaast houdt hij zich graag bezig met het schrijven en ontwikkelen van zijn eigen (korte) films. Zijn meest recente zijn de zwarte komedie De Bug met Carry Tefsen en de Engelstalige horrorfilm Brother's Keeper.

Erwin van den Eshof (1976) is in 2003 afgestudeerd als regisseur aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie. Van den Eshof regisseerde in 2005 de horrorfilm Dood eind waarvoor hij in 2006 de Debuutprijs op het Nederlands Film Festival te Utrecht heeft ontvangen.

Van den Eshof is werkzaam als regisseur, schrijver en editor en maakte verschillende korte films, zoals Harry Doright's prelude to hell (winner best short LA Screamfest) en videoclips voor ondermeer Di-rect. Voor MTV networks regisseerde hij de afgelopen jaren diverse TV programma's.

Noot voor de redactie,