Gemeente Hilversum

Symposium: Jeugd met een beperking en vrije tijdsbesteding

publicatiedatum: vrijdag 10 september 2010

De gemeente Hilversum, MEE Utrecht/Gooi en Vecht en Stichting Sportservice Noord- Holland organiseren op 14 september het symposium "Jeugd met een beperking en vrije tijdsbesteding". "Tijdens dit symposium willen we (sport)verenigingen laten zien welke mogelijkheden er zijn om jeugd met een beperking te ondersteunen bij hun lidmaatschap van een vereniging", aldus wethouder jeugdzaken Erik Boog.

Verenigingen voor iedereen belangrijk
Verenigingen bieden een belangrijk sociaal verband waarin kinderen en jongeren leren samenwerken, omgaan met (spel)regels, contacten op doen, etc. Lid worden van een vereniging is niet voor alle kinderen en jongeren vanzelfsprekend. Jeugd met opgroei- of opvoedingsproblemen, verstandelijke-, zintuiglijke en/of lichamelijke beperkingen kan niet zomaar bij elke vereniging terecht. Het kader en de begeleiding van reguliere verenigingen wordt normaal gesproken gevormd door vrijwilligers. Tijdens het symposium wordt besproken hoe jongeren met een beperking begeleid kunnen worden bij een vereniging.

Dit symposium vindt plaats op dinsdagavond 14 september 2010, van 19.30 uur tot en met 22.00 uur in Theater Achterom op de Eemnesserweg 7 A, te Hilversum.

Vanaf 19.30 uur is het Theater open. Tijdens de inloop kan informatiemateriaal worden bekeken. De avond gaat om 20.00 uur van start met een creatieve verrassing. Aansluitend zal wethouder Erik Boog het programma officieel openen. Vervolgens doen MEE en Sportservice Noord-Holland uit de doeken wat ze op het gebied van ondersteuning van jeugd met een beperking ondernemen. Een aantal praktijkvoorbeelden uit de wereld van sport en cultuur zullen voor het voetlicht worden gebracht. Tenslotte vindt nog een discussie plaats. Om 22.00 uur wordt het programma afgesloten.