Erasmus Universiteit Rotterdam

Gastcollege Niklas Zennström (oprichter Skype)

Datum
Van: 15 september 2010 13:00
Tot: 13 september 2010 17:00

---

Toelichting
Gastcollege Niklas Zennström (oprichter Skype), op uitnodiging van HOPE Entrepeneurship. Aanwezige startende student-ondernemers maken kans om hun business-idee te pitchen

Oprichter Skype in Rotterdam op zoek naar startende ondernemers

Op woensdag 15 september 2010 geeft Niklas Zennström, de oprichter van Skype en tegenwoordig investeerder, een gastcollege over ondernemerschap in Europa. Zennström is uitgenodigd door HOPE, het expertisecentrum op het gebied van ondernemerschap van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden. Aanwezige startende ondernemers maken kans op een meet-and-greet met Niklas Zennström.

Zennström en zijn partner Janus Friis zijn bekend om hun vernieuwende, marktverstorende bedrijven. Samen hebben ze Skype en Kazaa opgericht: deze bedrijven hebben de telefonie en entertainment branche volledig op zijn kop gezet. In 2005 hebben Zennström en Friis Skype voor 2.6 miljard dollar aan Ebay verkocht. Met hun nieuwe investeringsmaatschappij Atomico zijn Zennström en Friis op zoek naar vernieuwen-de en gedurfde start-ups in Europa.

Zennström komt naar Rotterdam omdat hij op zoek is naar startende bedrijven die zich richten op consumenten en kleinere bedrijven, start-ups die geen wereldwijde salesafdeling hoeven op te zetten om te kunnen groeien. Skype is nog steeds het grote Europese voorbeeld van een succesvolle start-up, en daarom wil hij andere ondernemers inspireren om ambitieus te zijn en groot te denken. "Er zijn maar een paar slimme ondernemers nodig om een verschil te maken," aldus Zennström.

Naast het inspirational college van Zennström vindt er op deze bijeenkomst ook een debat plaats met ondermeer Michiel Muller (serial entrepeneur van Tango, RouteMobiel) en drie succesvolle studentondernemer. Ook is er de Lancering van de `The Great Challenge', die onderdeel uitmaakt van de Global Entrepreneurship Week 2010. Scholieren, studenten en alumni worden opgeroepen met goede ideëen te komen om klimaatverandering en vervuiling tegen te gaan.