Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 15-09-2010

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op het 5-mei Plein een aanrijding tussen een tram en stadsbus plaats. Zes personen raakten gewond.

Rond 17.50 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op het 5-mei Plein. Ter plaatse bleek dat een tram in de flank van een stadbus gereden was. Hierbij waren zes personen gewond geraakt. Vier slachtoffers hadden lichte verwondingen. Twee van de zes slachtoffers raakte zwaarder gewond en werden naar het UMC in Utrecht overgebracht. De lichtgewonde slachtoffers werden in het Oudenrijn ziekenhuis behandeld.

De weg is lange tijd gestremd geweest. De tram zal woensdag in de loop van de dag in het spoor gezet worden. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Aangehouden voor opgeven valse naam

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 september een man aangehouden omdat hij een valse naam had opgegeven.

Tijdens de surveillance controleerde agenten omstreeks 00.35 uur een automobilist op de Overste den Oudenlaan. De bestuurder liet aan de agenten een rijbewijs zien. De agenten vertrouwden het niet omdat de foto op het rijbewijs totaal niet overeenkwam met de bestuurder. Al snel bleek dat de 21-jarige man uit Utrecht het rijbewijs van zijn broer aan de agenten had getoond. De Utrechter kreeg een bekeuring.