Gemeente Eindhoven

Bezoek Chinese delegatie aan Eindhoven

Van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 september brengt een Chinese delegatie uit Nanjing een bezoek aan Eindhoven. Eerder dit jaar bracht burgemeester van Gijzel een bezoek aan Nanjing en sprak uitgebreid met burgemeester Ji van Nanjing over verschillende
samenwerkingsmogelijkheden tussen de twee steden. Dit tegenbezoek heeft twee hoofddoelstellingen, namelijk: de verdere uitwerking van het programma van eisen voor het theehuis dat Nanjing aan Eindhoven heeft geschonken ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van de zusterband en nadere uitwerking van de samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van Smart Power Grids, New Energy, toerisme en sport.

De Provincie Jiangsu en specifiek de hoofdstad Nanjing is door de nationale Chinese regering benoemd tot de R&D stad op het gebied van Smart Power Grid. Daarnaast produceert Nanjing de meeste zonnecellen in de wereld. Samenwerking met Nanjing is daarom voor de regio van groot belang. In de regio zijn namelijk veel bedrijven die zich richten op het ontwikkelen van machines voor het maken van zonnecellen en het ontwikkelen van technologie voor Smart Power Grids. Tijdens het bezoek zal kennis worden uitgewisseld en getracht worden opdrachten te genereren voor bedrijven in de regio om hiermee meer werkgelegenheid en een beter economisch klimaat te creëren.

Onderdeel van het programma is ook het stimuleren van toerisme vanuit Nanjing naar Eindhoven. Hierin zal het Friendschaps Park in Nanjing een grote rol spelen. Het park is gebouwd op basis van een Brabants landschap met onder andere een langgevel boerderij, een kopie van de Opwettense Watermolen in Nuenen, een graanmolen en een kapel. Vanwege de gebouwen die allen terug te vinden zijn in de schilderijen van Vincent van Gogh is voor dit onderdeel samenwerking gezocht met het Vincentre in Nuenen. Ook zal er worden gesproken over de rol die Nederland en specifiek Eindhoven kan spelen bij de jeugd olympische spelen 2014 in Nanjing .

Het programma duurt tot en met 17 september en is gisteren gestart met een hartelijke ontvangst in het Eden Crown Hotel aan de Vestdijk. Streep