Medeoprichters Guerrilla en W!Games bundelen krachten in nieuwe groep

15/09/2010 12:05

Vanguard Entertainment Group

Vanguard Entertainment Group richt zich op de ontwikkeling van een nieuwe generatie online games voor consoles en andere premium platformen.

Amsterdam, 15 September 2010. Vier jaar na de verkoop van Guerrilla aan Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), beginnen de oorspronkelijke medeoprichters Martin de Ronde en Michiel Mol weer een nieuwe venture op games gebied met de oprichting van Vanguard Entertainment Group.

Vanguard Entertainment Group is een samengaan van Karami, het op online games gerichte productiebedrijf van De Ronde en Mol, en W!Games, gespecialiseerd in de ontwikkeling van downloadable console en PC games zoals het recent uitgebrachte en goed ontvangen Greed Corp voor PlayStation Network en Xbox Live Arcade.

De fusie tussen beide partijen creëert de mogelijkheid tot de ontwikkeling van een nieuwe generatie online games voor consoles en andere premium platformen, door de ontwikkelingen binnen de snel groeiende markt van online PC games toe te passen op producten voor consoles en andere premium platforms.

"De afgelopen jaren hebben we nauwlettend de razendsnelle opkomst van social network games, casual games, browser-based games en nieuwe online verdienmodellen op de PC gevolgd. Daarnaast zien we echter dat de markt voor console games nog steeds het hart van de industrie vormt qua omzet en productiekwaliteit. We verwachten dat beide marktsegmenten de komende jaren in hoog tempo zullen samenvloeien. Met Vanguard willen we aan het front staan van deze ontwikkeling. Het is onze missie om in te spelen op de behoefte aan nieuwe vormen van online content voor consoles op basis van sterk eigen IP," zegt Martin de Ronde, de nieuwe Chief Commercial Officer van Vanguard Entertainment Group.

Vanguard werkt momenteel aan verschillende nieuwe projecten waarvan de eerste op korte termijn zal worden aangekondigd.


--

Over Martin de Ronde

Martin de Ronde begon 15 jaar geleden zijn carrière in de game-industrie als PR manager en later als development manager bij een uitgever. Hij richtte zijn eigen ontwikkelstudio op in 1998, die hij een jaar later verkocht aan Lost Boys. De Ronde werd met deze stap medeoprichter en managing director van Lost Boys Games. De studio werd zelfstandig in 2001 en kreeg de naam Guerrilla Games. In 2005 werd Guerrilla verkocht aan Sony Computer Entertainment Europe. Als commercieel directeur bij Guerrilla was de Ronde nauw betrokken bij de totstandkoming van de PlayStation 2 hit Killzone. In 2006 verliet hij Guerrilla en richtte hij de liefdadigheidsuitgever OneBigGame op, waar hij verantwoordelijk is voor general management en business development. In 2009 richtte hij Karami op samen met Michiel Mol. Bij Vanguard zal hij de rol vervullen van Chief Commercial Officer.

Over Michiel Mol

Michiel Mol is een getalenteerde e-businessman en geen vreemde in de game-industrie. Na het afronden van zijn Wiskunde- en Informaticastudies aan de universiteit in Leiden, richtte hij zijn eigen bedrijf Lost Boys International (LBi) op wat snel Europa's grootste digitale reclamebureau werd en momenteel aan de beurs in Nederland en Zweden genoteerd staat. Mol richtte vervolgens nog twee bedrijven op binnen de digitale industrie: Media Republic en Guerrilla Games. Na de verkoop van Guerrilla aan Sony Computer Entertainment Europe in 2005, bleef Mol actief in de innovatieve industrie. Hij is lid van de Raad van Toezicht van LBi en hij is LBi's grootste aandeelhouder. Hij is mede-eigenaar en board member van het Force India Formula One Team, dat hij oprichtte met de Indiase zakenmagnaat Vijay Mallya (Kingfisher), en hij houdt zich bezig met diverse start-ups, waaronder Karami. Bij Vanguard zal Mol de rol vervullen van strategisch adviseur waarmee hij zijn kennis en passie voor technologie, innovatie en games zal delen.

Over W!Games

W!Games is een multi-platform ontwikkelstudio, gevestigd in het hart van Amsterdam. De studio richt zich op de ontwikkeling van downloadable, innovatieve high-end games. De huidige projecten van de studio worden gemaakt met behulp van de in-house multi-platform "Blue"-engine en zijn gebaseerd op het door de studio ontwikkeld Mistbound IP. Het team bestaat uit 40 getalenteerde en ervaren ontwikkelaars.





http://www.vanguardentertainmentgroup.com


Noot voor de redactie: