Gemeente Haren

Bijeenkomst omwonenden in De Wissel

Nieuwbouw Brede School Oosterhaar

15/09/2010

Begin 2009 heeft de gemeenteraad ingestemd met de nieuwbouw van de Brede School in Oosterhaar ter vervanging van De Wissel aan de Mellensteeg. In de Brede School worden naast de school zelf nog een aantal samenwerkende instanties gehuisvest. Deze zijn nu ondergebracht in het tijdelijk gebouw naast school.

Plangebied

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op het terrein van de huidige school. De gemeente start binnenkort met het opstellen van een stedenbouwkundige visie waarin staat waar de school wordt gebouwd, een aanduiding van de hoogte en volume van de school en hoe het terrein er omheen wordt ingericht.

Wij willen omwonenden en andere belanghebbenden de gelegenheid geven met ons mee te denken over de nieuwbouw. Daarvoor organiseren wij op dinsdag 28 september 2010 om 19.30 uur in De Wissel een eerste bijeenkomst waarin we informatie geven over het proces om tot nieuwbouw te komen en waarin we graag van u horen hoe u aankijkt tegen de nieuwbouw en de inrichting van het terrein. Gedurende de avond willen we ook afspraken maken hoe wij belangstellenden verder betrekken bij het planvormingsproces.

Direct omwonenden zijn door middel van een brief uitgenodigd voor de avond. De ontwikkelingen rond de nieuwbouw kunnen ook worden gevolgd op internet en wel op de website www.bredeschooloosterhaar.nl