Provincie Overijssel

Jongerenraad Overijssel presenteert resultaten onderzoek

15 september 2010

Jongeren gebruiken liever goed openbaar vervoer dan dat ze een auto aanschaffen. Ook kiezen ze liever voor de zorgsector en duurzaamheid dan voor innovaties. Dat blijkt uit onderzoek van de Jongerenraad Overijssel onder 250 Overijsselse jongeren.

Bovenstaande uitkomsten verbaasden leden van Provinciale Staten. Zij hebben soms moeite om vast te stellen met weke zaken jongeren in Overijssel zich bezighouden.

Verschil niet altijd duidelijk

Uit het onderzoek bleek verder dat de provincie volgens jongeren zeker aandacht moet blijven besteden aan goed openbaar vervoer binnen Overijssel en aan veiligheid. Ook blijkt dat jongeren het niet altijd duidelijk vinden wat de verschillen zijn tussen gemeente en provincie.

Belangrijk

De Jongerenraad Overijssel (JROv) heeft aan 250 jongeren in de provincie Overijssel middels een enquête (Edreekegmo; omgekeerde verkiezingen) gevraagd naar wat zij nu - maar vooral ook in de toekomst- belangrijk vinden. Daarnaast hebben ruim 100 jongeren via het jongerenproject van de provincie Overijssel, Jong Overijssel doet mee! tijdens gastcolleges en statenspelen aangegeven wat zij belangrijk vinden.

Jongerenraad Overijssel

De Jongerenraad Overijssel is een groep enthousiaste jongeren uit heel Overijssel in de leeftijd van 15 tot 21 jaar, met als doel ervoor te zorgen dat de Overijsselse politiek luistert naar jong Overijssel.Dat doen ze door o.a. jaarlijks een groot project te organiseren waar jongeren hun stem kunnen laten horen over zaken in Overijssel die belangrijk voor hen zijn. Zij geven de provinciale politiek gevraagd en ongevraagd advies.