Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 15-09-2010

Verdachte van brandstichtingen in parkeergarage aangehouden

ROOSENDAAL/BREDA/ETTEN-LEUR: De politie denkt met de aanhouding van een inwoner van Roosendaal twee brandstichtingen aan de Laan van Brabant en twee brandstichtingen op de meubelboulevard in Breda te hebben opgelost.

De politie hield dinsdagavond om 22.05 een 48-jarige inwoner van Roosendaal aan op het industrieterrein Vosdonk. De man wordt ervan verdacht op vrijdag 3 en zaterdag 4 september brand te hebben gesticht in auto's in een parkeergarage aan de Laan van Brabant. In beide gevallen ontstond de brand in de wielkast van de auto. Op zaterdag 4 september bluste de brandweer de brand.

Op 3 september werd ook aan de meubelboulevard in Breda brand gesticht in twee auto's. Op het bovendek van een parkeergarage en op een parkeerterrein voor een van de witgoedwinkels werd tussen ongeveer 14.15 uur en 14.30 uur brand gesticht.

De politie startte een onderzoek. Er werd sporenonderzoek gedaan en hieruit bleek dat het in alle gevallen niet om een technisch mankement kon gaan. Toen bleek dat vrijdag zich ook al een dergelijk geval had voorgedaan in de parkeergarage aan de Laan van Brabant in Roosendaal en men toen niet aan brandstichting had gedacht. Agenten namen aangifte op van de gedupeerden. Behalve aan de auto's was ook schade ontstaan in de parkeergarage in Roosendaal. Ook hier is aangifte van opgenomen.

De politie kon aan de hand van onder andere camerabeelden uit de garages dinsdagavond de 48-jarige man uit Roosendaal aanhouden.

Vrouw aangehouden voor vernieling

ROOSENDAAL: De politie kreeg dinsdag melding van vernieling in een woning aan de Tulpstraat. De ex van de bewoner zou hier de boel kort en klein slaan. Bij aankomst van de politie bleek dat de vrouw een lamp en een ruit had vernield in de woning. De 43-jarige Bredase is
aangehouden. Van de 41-jarige bewoner is aangifte opgenomen.

'Lege hennepkwekerij' aangetroffen

ROOSENDAAL: De eigenaar van een pand aan de Kade ontdekte dinsdagmiddag een hennepkwekerij zonder planten in het pand. Het gebouw had dienst gedaan als horecagelegenheid en omdat de huurder eruit was ging de man het pand bekijken. Hier trof hij kweekapparatuur en hennepafval aan waarna hij de politie alarmeerde. Deze ontmantelde de kwekerij en alarmeerde Enexis in verband met fraude aan de energiemeter.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 15-09-2010 16:29 | © Regio Midden en West Brabant |