Gemeente 's-Hertogenbosch

15-09-2010
's-Hertogenbosch Sportgemeente 2010

Na twee eervolle nominaties is de gemeente 's-Hertogenbosch door de Vereniging Sport en Gemeenten uitgekozen tot sportstad van het jaar 2010. Deze uitverkiezing danken wij aan alle organisaties in onze stad met wie wij samen zorgen voor een aantrekkelijk en bereikbaar sportaanbod. Wij willen deze samenwerking in de toekomst nog verder uitbouwen.

'S-PORT, waarop de partijen elkaar ontmoeten, is hiervoor een belangrijk platform. Het is een nieuw en verrassend initiatief en sluit aan bij de ambitie en mogelijkheden van de partners in de stad. Daarnaast, en dat is zeker zo belangrijk, lukt het ons om met 'S-PORT op eigentijdse wijze te communiceren en ook de sporter zelf een rol te geven in de totstandkoming van het sport- en activiteitenaanbod.

Energie en dynamiek
Wethouder sport, Huib van Olden: "Ik ben trots op de inwoners van onze gemeente, die een ongekende energie en dynamiek in zich dragen en tot mooie dingen in staat zijn. Met elkaar lukt het ons om de sportparticipatie omhoog te krijgen en veel Bosschenaren met plezier te laten bewegen. De kracht van ons lokale sportbeleid zit bij de maatschappelijke betrokkenheid, het organisatievermogen en de sportieve ambitie van sportverenigingen, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, scholieren en individuele burgers in de stad."

Clubs zoals Flik-Flak, de sportalliantie Rosmalen, voetbalvereniging OJC Rosmalen, Hockeyclub Den Bosch, Rugby club de Dukes, Koning Willem I college zijn maar enkele van onze koplopers in onze stad. Zij, en vele anderen, zijn voortrekkers en ontwikkelaars van nieuwe sportproducten en initiatieven, die vanuit eigen ambities met oog voor hun maatschappelijke rol nieuwe unieke projecten weten op te starten en te realiseren.

Van Olden: "En ambities zijn er voor iedereen: van jong tot oud, topsporter of recreatieve sporter iedereen doet mee! De uitverkiezing van sportgemeente van het jaar is voor mij daarvan de bevestiging en stimulans."