VU medisch centrum

Alumnikring presenteert programma

26 augustus 2010

De alumnikring van VU medisch centrum heeft voor het komende jaar weer een drietal activiteiten georganiseerd. De vereniging van oud-studenten van VUmc telt momenteel bijna 700 leden en groeit gestaag. Alumnibijeenkomsten, netwerken, ontwikkelingen in het vak, uitwisseling van ervaringen en natuurlijk gezelligheid; allemaal zaken die de alumnikring regelt. Bovenal echter wil de kring de onderlinge contacten tussen alumni onderhouden en stimuleren, zodat oude vriendschappen kunnen worden opgepikt en nieuwe gemaakt. Het bestuur bestaat uit: Ed van der Veen (voorzitter), Johan Groeneveld, Charlotte Bruins Slot, Richard Lazeron en Youri Versloot. Daarnaast zijn vertegenwoordigers van MFVU en Co-raad bij de vergaderingen aanwezig.

Activiteiten
Op 15 september vindt het jaarlijkse symposium Literatuur & Geneeskunde plaats. Het thema dit jaar is 'besmet'. De Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts verzorgt de hoofdlezing. Op 24 januari 2011 is er het traditionele nieuwjaarsconcert, waar diverse solisten onder leiding van dirigent Daan Admiraal werken van onder andere Gustav Mahler zullen spelen. Ook het koor van de Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging en het Haags Toonkunstkoor zullen aan de voorstelling bijdragen.

Op 28 mei vindt de alumnidag geneeskunde plaats, tegelijk met het lustrum van de Vrije Universiteit. Naast aandacht voor het lustrum, organiseren alle faculteiten activiteiten voor een breed publiek. Ook zijn er algemene lezingen en demonstraties.

Monique Krinkels
bron: Tracer