Vrijval spaarloon - topdrukte op vergelijkingssites


EINDHOVEN, 20100915 -- Ruim 2 miljoen Nederlanders kunnen woensdag 15 september beschikken over het vrijgekomen spaarloon. Een bedrag van 4 miljard euro komt dan in een keer ter beschikking. Nederlanders die beschikken over het spaarloon staan nu voor de keuze een bestemming voor het opgebouwde spaargeld te zoeken, topdrukte dus voor vergelijkingssites.

Opname van het opgebouwde tegoed is niet verplicht, maar dat veel mensen een andere bestemming zoeken voor hun spaargeld dan de geblokkeerde rekening is in aanloop naar 15 september wel duidelijk. Vergelijkingssite Spaarrente.nl zag in de afgelopen periode een enorme stijging van het aantal bezoekers en uitgevoerde vergelijkingen op de site. De site Spaarrente.nl vergelijkt in Nederland aangeboden (internet)spaarrekeningen en spaardeposito's. Consumenten kunnen zo de verschillende aanbieders en producten met elkaar vergelijken op rente en voorwaarden om zo een voor hun situatie best passend product te vinden.

Vandaag, de eerste dag dat het spaarloon beschikbaar is, vertoont een ongekende drukte op de site. Alle zeilen worden bijgezet om de bezoekers te kunnen verwerken. "Veel mensen gaan nu pas echt nadenken wat ze met hun geld gaan doen. Het al dan niet tijdelijk tegen gunstige voorwaarden wegzetten van hun spaargeld is dan een eerste goede stap",aldus Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. Een peiling onder ruim 1.300 bezoekers van de site toonde aan dat meer dan 75% aangaf het opgebouwde spaarloon op te nemen.

Veel aanbieders van spaarproducten dingen de komende tijd naar de gunsten van de consument om het spaargeld bij hen te plaatsen. Met speciale acties en tarieven hopen zij zo een deel van het spaargeld naar zich toe te trekken.

Amanda Bulthuis van spaarrente.nl vervolgt "dat is niet echt verwonderlijk, als ruim 75% aangeeft het spaargeld op te nemen. Het is verstandig om goed de verschillende producten en rentetarieven met elkaar te vergelijken, dit kan je een mooi rendement opleveren"