Gemeente Apeldoorn

Werkzaamheden Regentesselaan lopen uit

naar archief nieuwsoverzicht per maand

14 september 2010

De planning is dat juli 2011 de werkzaamheden klaar zijn.

De werkzaamheden aan de Regentesselaan lopen uit. De gemeente hoopte eind 2010 de herinrichting af te ronden; de planning is nu juli 2011.

De oorzaken voor het uitlopen van de werkzaamheden zijn:
* om de bomen in de Paslaan te ontzien is het riool in het midden gelegd. Hierdoor kwamen we kabels en leidingen tegen die nog verlegd moesten worden.
* onduidelijkheid over het nieuwe bestemmingsplan en het kappen van de negen oude eiken aan de Regentesselaan.

Opgelopen vertragingen in een fase lopen door in de volgende fases.

Om de overlast van de werkzaamheden voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken en de woningen en bedrijven aan de Regentesselaan bereikbaar te houden, had de gemeente het werk in verschillende werkvakken verdeeld. Dit betekent dat de Regentesselaan tussen de Canadalaan en de Paslaan met ingang van 13 september 2010 is afgesloten voor het verkeer. De weg is alleen begaanbaar voor aanwonenden en openbaar vervoer. De werkzaamheden duren tot medio december.

Het laatste deel van de Regentesselaan (tussen de Paslaan en de Deventerstraat) pakt de gemeente in het voorjaar van 2011 aan. Zo wordt het risico voorkomen dat er bij inval van de winter een aantal wegvakken nog 'open' ligt, en is er zo min mogelijk overlast.