Gemeente Barendrecht

Hier geen CO2-opslag

Lokale politiek gaat de boer op tegen CO2-opslag in Barendrecht

BARENDRECHT (donderdag 10 september 2010) - Ondanks de toezegging van minister Van der Hoeven dat het definitieve besluit aan het nieuwe kabinet wordt gelaten, bereidt het demissionaire kabinet de CO2-opslag in volle vaart voor. Het formele gunningproces wordt gewoon doorgezet. De CO2-opslag in Barendrechtse velden valt onder de Crisis- en Herstelwet. De gemeente heeft hierdoor géén juridische mogelijkheden meer om het besluit aan te vechten. Inmiddels is de kennisgeving voor het voorgenomen rijksinpassingsplan gepubliceerd.

Op 15 september a.s. houden de Ministeries van Economische Zaken en Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu in de kerk Carnisse Haven, Noordersingel 30 te Barendrecht een voorlichtingsbijeenkomst over het rijksinpassingplan.

Voorlichtingsbijeenkomst 15 september

Om zoveel mogelijk inwoners te mobiliseren gaat de lokale politiek op vrijdag 10 september van 10.00 tot 20.30 uur en zaterdag 11 september van 10.30 tot 15.00 uur flyeren op de Middenbaan en in Carnisse Veste. Daarnaast worden op genoemde tijdstippen huis-aan-huis folders uitgedeeld in de Stationswijk, Bui-tenoord, Ter Lee, Lagewei, Waterkant, Havenkwartier, Meerwede en Gaatkensoog. Op woensdag 15 september zijn de politieke partijen van 18.45 tot 21.00 uur aanwezig bij de kerk Carnisse Haven.