AkzoNobel

AkzoNobel benoemt Global Head of Marketing voor Decorative Paints

AkzoNobel heeft Sucheta Govil aangesteld als de nieuwe Global Head of Marketing voor Decorative Paints. Ze begint officieel aan haar taak op 1 januari a.s. en ze zal haar werkzaamheden verrichten vanuit Slough in het Verenigd Koninkrijk.

Ze is afkomstig van PepsiCo., waar ze in haar laatste functie als vice-president Innovations & New Business verantwoordelijk was voor de divisie Azië, Midden-Oosten en Afrika (AMEA). Tot haar voornaamste taken behoorde o.a. het bepalen van de langetermijnstrategie voor innovatie en portfolio-transformatie binnen het segment voedsel en dranken voor de cruciale markten van China, India, Australië, Zuid-Oost Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

Vóór haar functie bij PepsiCo. was Sucheta (46) ook werkzaam in het Verenigd Koninkrijk bij GlaxoSmithKline, waar ze deel uit maakte van de Strategic Category Management Group.

"We verheugen ons op de komst van Sucheta bij AkzoNobel, aangezien haar uitgebreide marketingervaring een essentiële rol zal gaan spelen bij de verdere groei van onze onderneming, bij de opzet van internationale merken en om de onbetwiste leider te worden op het gebied van kleuren", aldus Tex Gunning, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Decorative Paints. "Ze beschikt over een brede kennis en deskundigheid en gaat ons helpen om onze strategie tot een succes te maken en overal ter wereld een leidinggevende positie in te nemen in belangrijke verfmarkten".


- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en maken deel uit van de vaste top van de Dow Jones Sustainability Indexes. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".


Noot voor de redactie -