Ingezonden persbericht


Persbericht

DCB's WK Geluks Poppies rage afgesloten:

Actie DCB's zowel in de regio als in Zuid-Afrika overweldigend succes!

Spijkenisse, 14 september 2010 - De WK Geluks Poppies rage bij de Servicestations van DCB in de maanden juni en juli is zeer succesvol geweest. Dankzij de overweldigende belangstelling voor de DCB WK Geluks Poppies zijn er ruim 5.500 in Zuid-Afrika gemaakt. Klanten van DCB hebben daardoor veel betekend voor de vrouwen in Zuid-Afrika die zorgden voor de productie van de handgemaakte Geluks Poppies.

"De vrouwen die bij het MKI Health Information Centre werken voor het Yoell-project, hadden dankzij het WK de mogelijkheid om hun broodnodige inkomsten voor het kleden en voeden van hun gezin te verdienen", vertelt Yasmin Fuyk, projectmanager van Yoell ®. "Dit was vooral te danken aan de 'WK Geluks Poppies' actie van de DC Berkel Servicestations. De uiteindelijke opdracht om 5.500 van deze 'Poppies' te maken, betekende dat er continu werk was voor de mensen tijdens de wintermaanden; een tijd die nat en regenachtig is in Kaapstad. Materialen om de 'Poppies' te kunnen produceren, konden ook mee naar huis worden genomen, waardoor het als thuiswerk kon worden gecombineerd met de zorg voor hun kinderen."

De DCB-actie had op vele manieren een positief effect. Naast aanvulling op het inkomen, betekent het dat de maaksters ook een vaardigheidstraining krijgen die ze kunnen gebruiken voor een toekomstige baan. Eén van de vrouwen heeft dankzij dit DCB-project zelfs een baan gevonden, waardoor zij nu in staat is beter voor haar gezin te zorgen! "Wij hebben aan het begin van de actie gezegd dat de DCB 'Poppies' de enige echte WK Poppies zouden zijn die geluk brengen", zegt Carola Berkel van DCB. "Het is fantastisch om te zien en horen dat onze klanten er massaal voor gezorgd hebben dat die opzet ook voor de vrouwen in Zuid-Afrika werkelijkheid is geworden. Ook al hebben we als Nederland niet de finale gewonnen, met onze WK Geluks Poppies hebben onze klanten toch geluk teruggegeven aan de mensen die het écht nodig hebben."


- - einde persbericht - -

MKI en Yoell®
Het MKI (Medical Knowledge Institute - 'Preventie door Educatie') is een internationale non-profit organisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is. Onder het motto 'Preventie door Educatie' richt het MKI zich vol overtuiging op haar doelstelling de levensomstandigheden van de bevolking in zuidelijk Afrika te verbeteren door medisch gerelateerde trainingen en workshops te geven aan de lokale bevolking én hulpverleners.

Ook de verkoop van een exclusieve serie sieraden via het door het MKI opgezette project Yoell® draagt bij aan het succes van het MKI. Voor het Yoell®-project is het MKI een nauwe samenwerking aangegaan met de werkplaatsen in Zuid-Afrika waar de sieraden worden gemaakt. De vrouwen worden vanwege hun HIV-infectie vaak door hun gemeenschap verstoten, maar hebben dankzij de verkoop van de sieraden toch inkomsten. De opbrengst van Yoell® komt ten goede aan de werkplaatsen en aan MKI projecten, zoals het HIV/AIDS trainingsprogramma 'Mother and Child First'. Meer informatie: www.infomki.org en www.yoell.org Preventie door Educatie'