Ingezonden persbericht


Basefarm verzorgt volledig beheer van online services European Directories

Basefarm verzorgt onder meer hosting van infrastructuur en applicaties voor dochterbedrijf De Telefoongids BV

Amsterdam, 15 september 2010 - Basefarm, een toonaangevend Noord-Europees bedrijf op het gebied van operationele en IT-gerelateerde services op internet, is door European Directories gekozen als leverancier van haar online services. European Directories is een pan-Europese aanbieder van lokale search en lead generation diensten. De samenwerking heeft ertoe geleid dat alle online services in de 9 Europese landen waar European Directories actief is nu rond Basefarm gecentraliseerd zijn. In Nederland maakt onder meer De Telefoongids deel uit van European Directories. Ook hiervoor verzorgt Basefarm de hosting van de gehele infrastructuur en applicaties.

European Directories is actief in 9 Europese landen, te weten Nederland, Zweden, Finland, Oostenrijk, Denemarken, Tsjechië, Slowakijke, Polen en Gibraltar. Door de recente overname van Fonecto, de Finse leider in Directory Services, kan Basefarm nu het beheer verzorgen van de online services van European Directories in al hun markten.

"Wij hebben gekozen voor een internetspecialist als Basefarm voor de hosting van onze online services om hun solide infrastructuur en het aanbod van volledig redundante en gevirtualiseerde oplossingen, vanaf veilige en efficiënte locaties. Doordat we hierop konden vertrouwen, was het voor ons gemakkelijker om onze business steeds verder uit te breiden", aldus Tor Arne Gisvold, CIO van European Directories.

De integratie van De Gouden Gids en De Telefoongids in Nederland eind 2008 betekende veel veranderingen op het gebied van hosting. De tevredenheid over het verloop van deze integratie en de pro-activiteit van Basefarm vormde de basis voor verdere uitbreiding van de samenwerking tussen European Directories en Basefarm.

Tor Arne Gisvold: "Als ultiem teken van vertrouwen geven wij Basefarm vrije uren per week die door hen dienen te worden besteed aan verdere innovaties en optimalisaties van het systeem. Een voorbeeld van een innovatie die hiermee is gerealiseerd, is een module die Basefarm heeft ontwikkeld waarmee we het verkeer op de sites kunnen voorspellen. Dit houdt in dat er geen sprake is van overbelasting en de 'uptime' optimaal is; factoren die van zeer groot belang zijn voor ED. Basefarm zag de variable pieken in de druk op de site als een belangrijk issue. Simpelweg de infrastructuur aan de maximale druk aanpassen is een dure, niet efficiënte en daarmee onverantwoorde methode. Door specifieke trendanalyses te ontwikkelen, wordt voorspelbaarheid in het verkeer op de site gecreëerd zodat Basefarm specifieker in die behoefte van de klant kan voorzien. Het levert een gestroomlijnde dienst met 100% focus en uitstekend resultaat op en werkt direct kostenbesparend."

"Wij werken heel nauw samen met European Directories, ook in Nederland. European Directories heeft de laatste jaren veel veranderingen ondergaan, niet ten minste door de verschuiving van offline naar online oplossingen. Samen zorgen wij dat we klaar zijn voor de toekomst. Zo is er nu een zogenaamde winkelspotter (http://winkelspotter.detelefoongids.nl/); een test project op de site van de Telefoongids waarbij je zelfs online in winkels kunt kijken, bijvoorbeeld in de Kalverstraat in Amsterdam. Dit biedt uiteraard vele commerciële mogelijkheden voor offline winkeliers, die nu hun acties gemakkelijk online kunnen promoten. Ook hiervoor verzorgen wij de volledige hosting en beheren de applicaties", aldus Erik de Jager, Country Manager Benelux van Basefarm.

###

Over Basefarm
Basefarm is een succesvolle leverancier van IT-hostingservices voor bedrijfskritische internettoepassingen. Het bedrijf richt zich met name op het leveren van producten en services van hoge kwaliteit aan online bedrijven, zoek- en directoryservices, mediabedrijven, e-commerce- en informatieporatals. Het van oorsprong Noorse Basefarm is opgericht in 2000 en heeft haar hoofdkantoor in Oslo. Daarnaast heeft Basearm een kantoor in Stockholm en sinds 2009 in Amsterdam. Voor meer informatie, zie www.basefarm.com. Over European Directories
European Directories is a pan-European local search and lead generation group with its headquarters located in London. European Directories provide local commercial search for consumers and lead generation to advertisers. They does this through a variety of products in print, online, mobile and voice. European Directories have market-leading positions in the Netherlands, Finland, Denmark, Austria, Sweden, the Czech Republic, Slovakia, Poland and Gibraltar. They have 4,750 employees and over 700,000 customers. Their business was formed in July 2005 following the acquisition of the Yellow Brick Road Group by a consortium led by Macquarie who then, in November 2005, also purchased TDC's search and directory businesses in Denmark, Sweden and Finland. In 2008 European Directories acquired de Gouden Gids in the Netherlands and Ditel in Poland.

###