Ingezonden persbericht


Jeroen Willems en Agata Buzek in Lena

Nieuwe film van Christophe van Rompaey met debutante Emma Levie als Lena

In Rotterdam starten deze week de opnamen van de nieuwe speelfilm van Christophe van Rompaey. De Vlaming verfilmt, na zijn succesvolle debuut Aanrijding in Moscou, het door Mieke de Jong geschreven scenario Lena. De titelrol wordt vertolkt door Emma Levie, die hiermee haar speelfilmdebuut maakt. De andere hoofdrollen zijn voor Jeroen Willems (Simon), Niels Gomperts (Shocking Blue), Lisa Smit (TBS) en de Poolse actrice Agata Buzek (Reverse). De film wordt geproduceerd door Els Vandevorst.

Lena is het verhaal van een stevig adolescent meisje van Poolse afkomst, inwonend bij haar instabiele moeder. Eigenlijk is ze het gelukkigst als ze aan line-dancing doet. Dansend vergeet ze haar thuissituatie , dromend van een eigen huis en leuke vriend. Maar jongens willen haar eerder voor de seks dan voor de liefde. Zodra Lena verkering krijgt met de populaire Daan, lijkt haar droom alsnog werkelijkheid te worden. Het meisje krijgt niet alleen te maken met de dubieuze praktijken van haar grote liefde.

Regisseur Van Rompaey (1970) beleefde zijn grote doorbraak met het intieme Aanrijding in Moscou. De film won vele prijzen op internationale filmfestivals waaronder de AC ID/C C AS Award voor Beste Film tijdens de Semaine de la Critique in Cannes.

Lena wordt geproduceerd door Isabella Films in coproductie met A Private View, Kazbek BV en de NTR televisie en wordt financieel verder ondersteund door het Nederlands Fonds voor de Film, het Rotterdam Media Fonds en het CoBO fonds. Benelux Film Distributors brengt de film in het najaar van 2011 in de bioscoop.

Noot voor de redactie/