Ingezonden persbericht


Premieanalyse bespaart werkgevers premiekosten
Groot bedrag aan teveel betaalde sociale premies teruggevorderd

Rotterdam, 15 september 2010 - Bedrijven dragen soms ongemerkt teveel sociale premies af aan het UWV. Salaris- en HR-dienstverlener ADP ontwikkelde daarom een service om deze premies voor werkgevers terug te vorderen. Het succes van deze premieanalyse is aanleiding voor een nieuw project: de gedifferentieerde premiecontrole. Met beide oplossingen is een groot bedrag aan teveel betaalde premies teruggevorderd.

Tot 2006 heeft uitkeringsinstantie UWV in veel gevallen geen rekening gehouden met eventuele vrijstellingen of kortingen op de sociale premies die werkgevers afdragen. Veel organisaties hebben over die periode dus teveel betaald. In de meeste gevallen is het teveel betaalde bedrag terug te vorderen bij het UWV.

Analyse
ADP onderzocht door middel van een premieanalyse of namens de werkgever premies teruggevorderd konden worden. Eerst wordt onderzocht of werkgevers teveel sociale premies hebben betaald. Is dit het geval, dan wordt er een claim ingediend bij het UWV om het bedrag terug te vorderen. "ADP voert deze dienstverlening kosteloos uit," zegt Hein Brockhoff, algemeen directeur bij ADP. "Als blijkt dat klanten geld terug krijgen omdat ze teveel premie hebben betaald, ontvangt ADP een deel daarvan als vergoeding. Een win-win situatie dus." Voor de premieanalyse inventariseerde ADP voor welke klanten de service interessant is.

Gedifferentieerde premiecontrole
Het succes van de premieanalyse is aanleiding voor een nieuw project: de gedifferentieerde premiecontrole. Werkgevers ontvingen eind november 2009 de WGA-premiebeschikking over 2010 van de Belastingdienst. Dit is de premie voor de uitkering van mensen die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. In vrijwel alle gevallen valt deze premie 30 tot 60% hoger uit dan in 2009. ADP controleert of de toegekende WAO- en WIA-uitkeringslast correct is vastgesteld. Wanneer blijkt dat deze te hoog is, dient ADP een verzoek in om de bedragen terug te vorderen en de premie aan te passen.

Over ADP

1,4 miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. ADP Nederland is al meer dan vijftig jaar salaris- en HR-dienstverlener voor bedrijven, overheden, non-profitorganisaties en zorginstellingen. Anno 2010 is het bedrijf met een omzet van 94 miljoen euro een van de grootste spelers in zijn sector. De salaris- en HR-dienstverlener heeft vestigingen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Amsterdam. Circa 650 medewerkers maken zich sterk voor het verlenen van ADP Outservice: het effectief en efficiënt ondersteunen of zelfs uit handen nemen van processen voor de klant, de overtreffende trap van outsourcing en service. Wereldwijd is ADP met een omzet van negen miljard US$ marktleider in geïntegreerde oplossingen voor salarisverwerking, personeels- en excassoadministratie en HR-vraagstukken. ADP beschikt over de (SAS70) type 2-mededeling, onontbeerlijk voor bedrijven die willen voldoen aan de Sarbanes-Oxley-wetgeving. ADP heeft daarnaast een Triple A-rating. Meer informatie staat op www.adp.nl.

Dit bericht leest u online op: http://www.adp.nl/nieuws/2010/09/15-premie-analyse-bespaart-werkgevers-premiekosten/