Gemeente Coevorden

vrijwilligersmarkt middelbare scholieren

Organisaties kunnen zich aanmelden voor vrijwilligersmarkt middelbare scholieren

dinsdag 1 juni 2010

Wie wil jongeren laten kennismaken met vrijwilligerswerk en gebruik maken van hun inzet? Scholengemeenschap De Nieuwe Veste in Coevorden, Stichting Welzijn 2000 en de gemeente Coevorden organiseren op donderdag 16 september 2010 voor het eerst een markt voor maatschappelijke stages in de gemeente Coevorden. Deze markt is van 16.00 tot 19.00 uur in scholengemeenschap De Nieuwe Veste. Organisaties en verenigingen die vrijwilligers nodig hebben, zijn van harte welkom zich aan te melden voor de markt.

Leerlingen van 3 Mavo, 3 Havo en 3 Vwo zijn op zoek naar een maatschappelijke stageplaats voor het schooljaar 2010-2011. Het is de bedoeling dat leerlingen via de maatschappelijke stage kennismaken met de maatschappij. Het aantal uren is verschillend, maar de leerlingen zijn vrij om de uren op diverse manieren in te delen. Daarbij kan gedacht worden aan middag- of avondactiviteiten, maar ook aan eenmalige projecten of wisselen stagetijden.

Presenteren
De jongeren doen vrijwilligerswerk voor een organisatie of vereniging. Organisaties kunnen zich op deze markt dan ook presenteren aan de leerlingen die op zoek zijn naar een leuke klus die als maatschappelijke stage kan worden uitgevoerd. Voordelen voor de organisaties zijn dat ze nieuwe ideeën en mogelijkheden van de jongeren benutten en tegelijkertijd extra handen hebben bij het uitvoeren van activiteiten. Denk daarbij aan collecteren, het opruimen en opknappen van een kantine of een activiteit opzetten voor jeugdleden van een vereniging. Wees creatief, maak een klussenlijst en zet deze nieuwe vrijwilligers in! Op 16 september kan direct een afspraak worden gemaakt met een leerling.

Uw organisatie of vereniging kan meedoen aan deze markt: meldt u zich zo snel mogelijk aan bij scholengemeenschap De Nieuwe Veste, telefoon 0524-593819 of via e-mail: w.meier@sgdnv.nl.