Gemeente Eindhoven

Bouwers Fontys Sporthogeschool bekend

Mertens Bouwbedrijf B.V (bouwkundig aannemer), Wolter & Dros (werktuigbouwkundig aannemer) en HvL(elektrisch installateur) gaan de Fontys Sporthogeschool bouwen. Dit is de uitkomst van een zorgvuldige aanbestedingsprocedure waar deze partijen als economisch meest gunstig uit de bus kwamen.

Gemeente Eindhoven en Fontys Hogescholen zijn in april 2010 gestart met een niet openbaar Europees aanbestedingstraject gericht op de bouw van Fontys Sporthogeschool Eindhoven. In totaal zijn een drietal percelen aanbesteed.

Officiële start bouw

Op donderdag 16 september 2010 zal de start van de bouw van Fontys Sporthogeschool officieel worden ingeluid. In combinatie met de opening van het nieuwe studiejaar en het 85-jarige jubileum van Fontys Sporthogeschool is een dagvullend programma samengesteld voor studenten en docenten van de Sporthogeschool. Zij maken tijdens deze dag actief kennis met hun toekomstige nieuwe onderwijsomgeving en Genneper Parken. Vanaf 16.00 uur vindt de officiële bouwhandeling plaats in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep.

Samenwerking Gemeente Eindhoven en Fontys Sporthogeschool

Gemeente Eindhoven en Fontys Hogescholen investeren samen in de nieuwe Fontys Sporthogeschool Eindhoven. Dit onderwijsinstituut wordt gevestigd in Genneper Parken: een van Nederlands grootste sportconcentratiegebieden. In 2012 start hier een internationaal georiënteerde sportopleiding die gezien de grote ambities en groeiverwachting perfect past bij de Brainport van Nederland; Eindhoven. De komst van Fontys Sporthogeschool draagt bij aan het imago van Eindhoven als studenten- en jongerenstad en centrum voor sport en technologie. Kijk voor meer informatie op
www.sporthogeschooleindhoven2012.nl.