Gemeente Leeuwarderadeel


Diverse verkeersstremmingen in de gemeente

08-09-2010 09:29

In de komende periode worden aan verschillende wegen herstelwerkzaamheden verricht.

Bij de stremmingen gaat het om de volgende wegen:

Stremming gedeelte Skierhústerwei (Jelsum)

In verband met herstraatwerkzaamheden is de Skierhusterwei vanaf de parallelweg Bredyk (tot huisnummer 42) van maandag 16 september (vanaf 7.00 uur)
tot vrijdag 27 september aanstaande (rond 16.00uur) gestremd voor alle verkeer.

Verkeershinder diverse wegen in Leeuwarderadeel

In de weken 36, 37 en 38 (periode maandag 6 tot en met vrijdag 24 september) vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de asfaltverhardingen van de volgende wegen:
o Hege Hearewei - van Feinsum tot de brug over de Hijumer Feart o Stienzer Hegedyk - ter hoogte van de aansluiting N383 tot de kruising Skredyk
o Moundyk - in noordelijke richting van ovonde tot de rotonde o Lege Hearewei - tussen kruising It Noarderfild en Pieter Jellessingel
o Nije Poarte/Juckemaleane - tussen de Smelbrêge en de rotonde o Gysbert Japicxstrjitte
o Pim Mulierwei
o Griene Leane (gedeeltelijk)
o Truerderdyk - tussen het Stienzer Bos en de Kinderboerderij Doniastate
o Menno van Coehoornwei - tussen de Wythústerwei en de rotonde van de Griene Leane
o Stedpaed
o Joussenwei
o Skeltedyk

Als gevolg hiervan zal op genoemde wegen sprake zijn van verkeershinder en zal het verkeer, waar nodig, worden omgeleid.

Stremming gedeelte Wythústerwei, gedeelte Uniawei en Hynstewaed (Stiens)

In week 38 (maandag 20 tot en met vrijdag 24 september) zullen de Hynstewaed en de bocht van de Wythústerwei voorzien worden van een nieuwe laag asfalt. Ten gevolge hiervan zullen genoemde gedeelten een aantal dagen gestremd zijn voor alle verkeer (uitgezonderd voetgangers).
Gelijktijdig zal de noodbestrating in de Uniawei t.h.v. de kop Stienzer Feart (tussen huisnummers 43A en 45) vervangen worden door asfalt. Dit gedeelte van de weg zal dan eveneens gestremd zijn voor alle verkeer. De werkzaamheden zullen naar verwachting 3 dagen in beslag nemen waardoor het verkeer zal worden omgeleid.
Omdat de uitvoering van de werkzaamheden sterk afhankelijk is van weersomstandigheden is een exacte datum op dit moment nog niet te noemen.
De werkzaamheden zullen zoveel korter als langer duren dan noodzakelijk is
Op het kaartje zijn de betreffende gedeelten aangegeven.


---