Persuitnodiging 16 sept: Lancering internationaal Forum op topniveau

09/09/2010 14:45

TNO (Cl-Tno)

Volgend jaar april is Den Haag gaststad voor het World Foresight Forum (WFF). Het WFF past in de rij van internationale fora zoals het World Economic Forum van Davos en de Veiligheidsconferentie van München. Waar 'Davos' zich richt op mondiale economische problematiek, en 'München' op defensie, richt het WFF zich op secure homelands for future generations. Doel van het WFF is het ontwikkelen van toekomstgerichte 'roadmaps' als antwoord op mondiale uitdagingen zoals verschuivende machtsverhoudingen, schaarste en klimaatverandering die onze welvaart en veiligheid kunnen aantasten. De initiatiefnemers zijn Granaria Holdings, het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) en TNO.

Het WFF beoogt een groots, internationaal, spraakmakend, tweejaarlijks evenement te worden dat de uitstraling van Den Haag - al sinds 1899 International City of Peace and Justice - versterkt.

Het WFF vindt van 11 tot en met 15 april plaats op een bijzondere plek, namelijk op en rond het Lange Voorhout in Den Haag. Hiervoor is gekozen omdat de locatie een grootschalig evenement verdeeld over vele kleinschalige discussies en allure voor een evenement van wereldklasse heeft. Deelnemers zijn wereldleiders, de top van het bedrijfsleven, politiek, wetenschap, defensie en andere relevante organisaties.

De aftrap voor dit ambitieuze evenement vindt volgende week donderdag plaats. Op het Lange Voorhout 16 waar HCSS en Granaria Holdings zijn gevestigd, wordt het initiatief gelanceerd door Dr. Joel P. Wyler, voorzitter van het WFF bestuur en voorzitter van Granaria Holdings. Na zijn introductie volgt een inleiding door de voorzitter van de Raad van Advies, burgemeester Jozias van Aartsen, over het belang van het WFF voor de stad Den Haag. Aansluitend biedt de directeur van het HCSS, Prof. Dr. Rob de Wijk aan burgemeester Van Aartsen het eerste exemplaar aan van een studie over de uitdagingen waarvoor de wereld staat. Het is het eerste paper in een serie die in aanloop naar het WFF wordt gepresenteerd.

De papers bepalen het kader waarbinnen het World Foresight Forum zich profileert:


- geopolitiek en mondiale veiligheid


- economie en wetenschap


- technologie en innovatie, en


- bestuur, wetgeving en maatschappij

De intentie om volgend jaar april daadwerkelijk een verschil te maken blijkt uit het WFF motto we think - we speak - we act.

Aansluitend is er voor de pers gelegenheid tot het stellen van vragen.

Meer informatie WFF: www.worldforesightforum.org

World Foresight Forum is een initiatief van:

Granaria Holdings www.granaria.nl

HCSS - Centre for Strategic Studies www.hcss.nl

TNO www.tno.nl

World Foresight Forum wordt ondersteund door:

Gemeente Den Haag www.denhaag.nl

Ministerie van Economische Zaken www.minez.nl

World Foresight Forum werkt samen met:

Thomson Reuters www.thomsonreuters.com

Ambrosettie www.ambrosetti.eu

Dillenschneider Group www.dilenschneider.com

Europoint www.europoint.eu

Spitz www.spitz.nu

Trigion www.trigion.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.worldforesightforum.org