Persuitnodiging: doop en demonstratie elektrisch vrachtschip Amsterdam

09/09/2010 15:07

De Schepper Campagnes

Amsterdam, 9 september 2010

Doop eerste elektrisch vrachtschip Amsterdam

Historische vervoersfunctie grachten in ere hersteld

Op donderdag 16 september 2010 is om 15.00 uur bij NEMO te Amsterdam de doop en demonstratie van het eerste elektrische vrachtschip van Mokum Mariteam. Mokum Mariteam zal met een slim en stil schip op milieuvriendelijke, klantvriendelijke en duurzame wijze (stuk)goederen leveren aan de binnenstad van Amsterdam. En retourgoederen, waaronder reststoffen, op dezelfde efficiënte en milieuvriendelijke wijze afvoeren. Mokum Mariteam is een initiatief van Icova, Koninklijke Saan, Rederij 't Smidtje, Rederij de Nederlanden en Canal Company. Deze vijf ondernemingen hebben ruime ervaring op het gebied van onder meer techniek, logistiek en afvalverwerking.

Het schip is uitgerust met zeer moderne techniek op het gebied van elektrische aandrijvingen. Het schip is autonoom hybride. Dit betekent dat het volledig elektrisch vaart in de binnenstad, maar het kan eventueel aangedreven worden door twee generatoren bij verplaatsing buiten het centrum.

Demonstratie

Na de doop volgt een demonstratie van de werking van het vrachtschip met de kraan en het aanvullend elektrisch vervoer op de wal: de elektrische kar-ga-door. Verder worden de eerste klanten, de 'early adopters', bekend gemaakt.

Informatiebijeenkomst

Voorafgaand aan de officiële ingebruikname van het schip is er voor genodigden een informatiebijeenkomst van 13.00 tot 14.45 uur gewijd aan het initiatief van Mokum Mariteam en de laatste ontwikkelingen op het gebied van stedelijke distributie. Daarnaast wordt de techniek van het schip belicht.