Gemeente Kaag en Braassem

Basisschool De Kleine Wereld ontvangt Verkeersveiligheidslabel 'SCHOOL OP SEEF'
verkeersbrigadiers

Op donderdag 16 september ontvangt basisschool De Kleine Wereld het Verkeersveiligheidslabel âSCHOOL op SEEFâ. Wethouder Ton van Velzen (Verkeer) overhandigt om 10.00 uur het label aan de directrice van de school, mevrouw Anne van Bostelen. Voor de feestelijke uitreiking van het verkeersveiligheidslabel laten de kinderen van De Kleine Wereld een ballon op.
Â

De Kleine Wereld heeft het label verdiend omdat de school zich inzet voor een verkeersveilige schoolomgeving. De Kleine Wereld voert structureel overleg met de andere twee scholen in Leimuiden, de gemeente Kaag en Braassem en de politie. Samen zorgen ze voor de verkeersveiligheid. Zo zijn de kinderen van groep 8 âs ochtends verkeersbrigadier op de oversteekplaats in de Acacialaan, bij de Kastanjelaan. Zij helpen hun schoolgenootjes veilig over te steken op weg naar school. Ook krijgen de kinderen theorie- en praktijklessen verkeer.

Scholen kunnen sinds vorig jaar een label halen binnen âSCHOOL op SEEFâ, als âverkeersveilige schoolâ. Een school maakt zo haar inspanningen op het gebied van verkeerseducatie en veiligheid voor de kinderen in het verkeer zichtbaar. De Kleine Wereld is getoetst op theoretische en praktische verkeerseducatie, een structurele en planmatige organisatie, communicatie met ouders, een veilige schoolomgeving en school-thuisroutes.

Het verkeerseducatieprogramma âSCHOOL op SEEFâ is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Uitgangspunt van âSCHOOL op SEEFâ is een veilige, maar vooral ook zelfstandige deelname van kinderen aan het verkeer. Het programma sluit aan bij het convenant âDuurzaam Veiligâ. De gemeente ondersteunt hierin initiatieven in de leeftijdsgroep 0 - 18 jaar, om goed verkeersgedrag en juiste verkeersvaardigheden aan te leren. De praktische vaardigheden en gedragsregels die de kinderen leren op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen en het voortgezet onderwijs, zijn heel hard nodig in het dagelijks verkeer. Kinderen moeten veilig over kunnen steken, weten hoe ze zichtbaar zijn en wat hun plaats op de weg is.

Voor meer informatie www.verkeersveiligheidslabel.nl en www.schoolopseef.nl.