Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wereldtalenten uit Charlois

Donderdag 16 september om 15.00 uur geeft Theo Coskun, portefeuillehouder Financiën, Bewonersparticipatie, Kunst en Cultuur, in Villa Zebra het startsein voor de reizende fototentoonstelling Wereldtalenten uit Rotterdam Charlois.

En natuurlijk zijn de Wereldtalenten zelf daar ook bij! De tentoonstelling Wereldtalenten uit Rotterdam Charlois is het resultaat van een kunsteducatief project van Villa Zebra met drie basisscholen in Rotterdam Charlois. In de afgelopen maanden brachten meer dan 200 kinderen van deze basisscholen hun talent in beeld. De 32 kinderen die hun talent het meest origineel hadden verbeeld, werden geselecteerd. Fotografe Margit Lammers en stylist Wim Schermer begeleidden de kinderen bij de fotoshoot. De bijzondere fotos van deze kinderen, afgedrukt op kubussen, vormen een tentoonstelling en een supersize blokpuzzel. De tentoonstelling reist vanaf 16 september door de deelgemeente Charlois.

Zuiderparkspelen

Wereldtalenten uit Rotterdam Charlois is aanstaande zondag, 19 september, te zien tijdens de Zuiderparkspelen. Je kunt de fotos op de blokken van alle kanten bewonderen, maar je kunt ook de puzzel oplossen. En in de workshop van Villa Zebra maak je van de talenten-bouwplaat een eigen kubus. Hierop kun jij je eigen talenten laten zien!

De tournee wordt afgesloten met een werkbijeenkomst op 10 november in Villa Zebra.

De tentoonstelling is te zien in:

Villa Zebra, Stieltjesstraat 21: 16 t/m 18 september

Zuiderparkspelen, Zuiderpark: 19 september

Christophoor, Schere 39: 20 september t/m 1 oktober

De Hoeksteen, Kerkwervesingel 24-30: 4 oktober t/m 15 oktober

De Kameleon, Fazantstraat 105-107: 25 oktober t/m 5 november

Villa Zebra, Stieltjesstraat 21 : 6 t/m 10 november

Wereldtalenten uit Rotterdam Charlois, een project van Villa Zebra, is mede mogelijk gemaakt door Pact op Zuid en deelgemeente Charlois.

Actuele informatie op: www.villazebra.nl