Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 16-09-2010

Politie en KMAR achtervolgen bestuurder van Breda tot Bergen op Zoom

BREDA/BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagmiddag tegen 17.00 uur een 24-jarige Bergse automobilist aangehouden. Dat gebeurde na een flinke achtervolging die van Breda tot Bergen op Zoom ging.

De man negeerde tegen 15.30 uur bij het station in Breda een stopteken van politieagenten en reed hard weg. De man reed over de Ettensebaan - waar hij tegen een politieauto botste - richting de A16. Eenmaal op de snelweg verhoogde hij zijn snelheid en scheurde richting Antwerpen. Gelet op de veiligheid hebben de Bredase agenten toen de achtervolging gestaakt. Collega's van de KMAR pikten de auto bij de Belgische grens op en achtervolgden de Bergenaar richting Bergen op Zoom. De Bergenaar zette koers naar zijn ouderlijke woning in de wijk Gageldonk en kon daar gearresteerd worden. Hij is op het bureau in verzekering gesteld. Het is niet duidelijk waarom hij op de vlucht sloeg.

Fietsendief (47) op heterdaad betrapt in centrum Breda

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 19.30 uur een 47-jarige Bredanaar aangehouden in park Valkenberg. Surveillerende agenten van het DDIT - een politieteam dat in burger toezicht houdt op de
veiligheid in het centrum - zagen dat hij werd aangesproken door een 14-jarig Bredaas meisje dat hem vroeg haar fiets terug te geven. Die fiets bleek tien minuten tevoren op de Tolbrugstraat van haar te zijn gestolen. De Bredanaar gaf de fiets terug, maar mocht wel mee naar het bureau. Daar is hij na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Man uit Etten-Leur aangehouden na mishandelen van zijn moeder

BREDA/ETTEN-LEUR: Een 29-jarige man uit Etten-Leur is woensdagavond rond 20.45 uur aangehouden toen hij zichzelf meldde op het
politiebureau aan het Chasséveld. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Maandagmiddag zou hij zijn moeder in haar woning in het centrum van Etten-Leur hebben mishandeld. Tijdens een ruzie pakte hij haar bij de keel en beet in haar arm. Er spelen al langer problemen met de zoon in het gezin. Hij is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 16-09-2010 9:40 | © Regio Midden en West Brabant |