Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 16-09-2010

Straatroof

UTRECHT Op het Geuzenplantsoen vond woensdagavond een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 26-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 20.10 uur in de omgeving van het Geuzenplantsoen. Plotseling werd de vrouw aangevallen door twee jongens. De jongens sloegen het slachtoffer in haar gezicht en op haar lichaam. Uiteindelijk namen de verdachten de portemonnee van de vrouw mee. De verdachten vertrokken vermoedelijk op een witte scooter. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Rijden met ontzegging

UTRECHT In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 september heeft de politie een man aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hij een ontzegging had.

Tijdens de surveillance controleerden agenten rond 00.45 uur op de Catharijnesingel een automobilist omdat het kenteken van zijn auto slecht leesbaar was. De bestuurder had niets bij zich waarmee hij zich kon legitimeren. Toen de agenten naar zijn naam vroegen gaf de man een naam op die hij zelf maar nauwelijks kon uitspreken.

De agenten vertrouwden het niet en hielden de man aan. In de auto lag een paspoort met een foto van de bestuurder en een andere naam. Op het bureau bleek dat de 23-jarige bestuurder uit Utrecht een rijontzegging had. Hij werd met een bekeuring weer naar huis gestuurd.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een jongen aangehouden omdat hij agenten beledigden.

Omstreeks 19.05 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw werd lastiggevallen door drie jongens in de omgeving van de Joan Mirostraat. Agenten zochten aan de hand van de opgegeven signalementen naar de jongens en troffen deze op de Utrechtseweg aan. De jongens werden aangesproken op hun gedrag. Toen de agenten weer hun weg wilden vervolgen, vond één van de jongens, 13 jaar uit Utrecht, het nodig de agenten diverse ernstige ziektes toe te wensen. De jongen werd hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau.